Rammstein Rum Batch 1

1 kundrecension

599 kr

 • Ursprung: Blandning av Jamaica, Guyana och Trinidad & Tobago
 • Råvara: Melass
 • Sammansättning: Blend
 • Lagringstid: upp till 12 år
 • Årgång: Batch 1, släppt 2019
 • Färg: Mahogny
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 83 av 100

Bronsplats på vår topplista 2019

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Vi ska erkänna att vi var ganska sugna på att sammanfatta våra intryck av Rammstein Rum genom att använda Rammstein-låtar. Men efter ett första försöka så insåg vi att det var lite för svårt.

Det är inte första gången det släpps en rom i samarbeten med musikartister – eller konserter – men Rammstein Rum är kanske den snyggaste hittills. Det är en väl ihopsatt satt rom, som kommer i en mycket snygg paketering.

Rammstein Rum Batch 1 är en blend av rom från Jamaica, Guyana och Trinidad. Genom att använda pot still rom från Jamaica och Guyana, så har man byggt upp en kraftig arom med mycket karaktär. Detta har sen balanserats med en lättare rom från Trinidad. Rammstein Rum har lagrats på bourbonfat – i upp till 12 år. (Exakt hur fördelningen ser ut vet vi inte, men för en sån här typ av rom tycker vi inte att det spelar någon roll. Det är en kul rom, och i det här fallet är slutresultatet som är det viktiga – inte detaljerna.)

Rammstein Rum har en stil som har förmågan att sprida en kraftig arom i samma sekund som den kommer upp i glaset. Det är en väldigt fyllig arom, som matchar den mörka färgen mycket bra. Det är en underliggande fruktig arom, men med starka peppriga inslag. Allt inramad av lätt brända toner.

Smaken håller sedan i precis samma stil – men fruktigheten ersätts mer av peppar, bränt socker och fat. Avslutet är kraftfullt, men lent.

Rammstein Rum släpps på Systembolaget till mycket prisvärda 599 kr. Det känns inte bara som att man får bra rom för pengarna, men det gör den ju också till en mycket bra present-rom!

Vi kom på nu på slutet att alla kanske inte vet vad Rammstein är? Vi kopierar det här direkt från Wikipedia:

“Rammstein är ett tyskt industrimetalband som grundades 1994 i Berlin. Mer specifikt räknas bandet till den nya musikstilen Neue Deutsche Härte. Gruppen är bland annat känt för sina eldsprutande och effektfyllda liveshower.
Namnet Rammstein syftar indirekt på den tyska staden Ramstein-Miesenbach där en flyguppvisningskatastrof utspelade sig 1988 på den NATO-kontrollerade flygbasen Ramstein Air Base. Det extra m:et i Rammstein medför att den direkta betydelsen blir ”rammande sten”, eller ”murbräcka” i överförd betydelse.”

Annars kan ni nog googla, eller kolla in deras hemsida: https://www.rammstein.de/en/

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

, , ,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

,

Typ

Sötma

1 recension av Rammstein Rum Batch 1

 1. Cecilia

  Smakar mer whisky än Rom. Uch. Såå besviken.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.