Worthy Park Single Estate Reserve

695 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Worthy Park
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 6-10 år
  • Färg: Ljus koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 45%

Betyg: 86 av 100

Beskrivning

Worthy Park har en härlig story – som ger Worthy Park Single Estate Reserve ytterligare lite extra plus. Destilleriet Worthy Parks historia sträcker sig tillbaka till 1740, men romproduktionen stoppades 1962. Det var inte förrän 2004 som ägarfamiljen bestämde sig för att börja producera rom igen. Först under varumärket Rum-Bar. Men 2017 började man släppa rom även under varumärket Worthy Park. Och det var då som Single Estate Reserve såg dagsljuset. “Single Estate”-delen av namnet betyder att allt i rommen är producerat på samma “estate”. Alltså hela vägen tillbaka till egna sockerplantager.

Worthy Park Single Estate Reserve är en perfekt introduktion till bra jamaikansk rom. Den ligger i lite lägre alkoholhalt (45%) än mycket annan jamaikansk rom på marknaden just nu – men den är ändå kraftig nog för att ge rommen lite av stilen karaktärsfulla “funk”.

Worthy Park Single Estate Reserve har lagrats på 6-10 år på amerikanska bourbonfat, och rommen är helt destillerad på “copper pot still”. (Enkelpanna.) Den har en vacker kopparton, och kommer i en av våra favoritflaskor. (Den har börjat bli väldigt populär, men Worthy Park var bland de första att använda den.)

Aromen är har mycket fina inslag av torkad banan, gräs och kola. Först är sötman begränsad, men när man kommer lite närmare så öppnar den upp sig.
Övergången till smaken är superfin, och smaken är lite torrare – med kryddor, te och lite lätt vanlig. Banan finns i smaken också, men mer som bananskal med begränsad sötma. Eftersmaken är trevlig, och den landar lite syrligt bak i munnen.

Ju mer vi njuter av Worthy Park Single Estate Reserve, desto högre stiger den på vår rekommendations-skala. Har du inte utforskat jamaikansk rom så kan vi starkt rekommendera att du börjar med den här. Den kommer att växa och växa på dig – och i värsta fall har du köpt en dyr men svinbra drinkrom!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Worthy Park Single Estate Reserve”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.