Rum Nation Demerara Solera No. 14 2017

417 kr

  • Ursprung: Guyana
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Solera
  • Lagringstid: Gissningsvis runt 5 år
  • Årgång: Buteljerad 2017
  • Färg: Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 89 av 100

Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Rum Nation Demerara Solera No. 14 har funnits på rom-scenen under ganska många år, och vi har provat den ett par gånger under åren. Nu är vi framme vid 2017-släppet, så vi lägger upp den som ett separat betyg. Rum Nation har bytt flaskor sen vi provade den senast, och den nya knubbiga flaskan är en klar uppgradering från tidigare.

Till att börja med så ska vi säga att vi inte har någon bra källa till varför Rum Nation Demerara Solera No. 14 heter just “No. 14”. Innehållet är i alla fall en Solera-blend med blandade åldrar – men vi har fått nån uppgift om att den är lagrad i ungefär 5 år. Om det sen är den yngsta rommen eller nåt sort snitt låter vi vara osagt.

Rum Nation Demerara Solera No. 14 har en mahogny-ton i färgen – nästan lite överdrivet mörk. När den kommer upp i glaset behöver den ingen tid att vakna, utan den sprider direkt härliga toner av vanilj, choklad och nöt.

Smaken är söt och lätt. Vi tycker att den domineras av nötter, vanilj – och kanske lite läder? I den lena eftersmaken kommer det igenom lite bränt socker.

Rum Nation Demerara Solera No. 14 är en mycket lättomtyckt rom – om du gillar din rom lite sötare. Den är välbalanserad och otroligt prisvärd. Rum Nation Demerara Solera No. 14 har funnits på Systembolaget, men i skrivande stund måste man söka sig utomlands för att köpa den.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rum Nation Demerara Solera No. 14 2017”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.