Skip to main content

Besök på Owney’s NYC Rum

By 20 oktober, 2015besök, Brooklyn, ljus rom, New York, USA

owneys-nyc-rum-the-noble-experiment-photo02

På all resmål försöker vi hitta så många spännande rom-besöka som möjligt – och när vi besökte New York, så föll vi direkt för Owney’s NYC Rum. (Ska vi var helt korrekta i vår beskrivning så var besöket på “The Noble Experiment NYC” – som Owney’s NYC Rum hör till.)

The Noble Experiment NYC ligger i ett ganska industirellt område i Brooklyn, så känslan som infinner sig är härdligt “underground”. Det är lätt att missa ingången till The Noble Experiment NYC, då det bara är en diskret dörr på markplan. (När det är mer folk på plats så är det säkert lätt att hitta. Vi är på plats vid öppning på en torsdag – men vi kan se framför oss att det skulle krylla av hipsters på en fredag eller lördag!)

När vi kommer in så spelas Pearl Jam (eller något som liknar dem väldigt mycket), vilket ännu mer bidrar till den sköna amerikanska stämningen. Något som är slående med Owney’s NYC Rum är “äktheten”. Allt är ganska grovt och “skitigt” – och väldigt avslappnat! Det är precis vad vi föreställde oss när vi målade upp bilden av hur rom tillsammans med New York skulle vara.

Tyvärr hade vi lite dålig framförhållning, så vi hade ingen möjlighet att ta “The Grand Tour” den här gången, utan vi får istället sitta och njuta i baren.

owneys-nyc-rum-the-noble-experiment-photo08

Owney’s NYC Rum i sig – alltså rommen då? Den är en len ljus rom med lagom tjock sötma av exotisk frukt. Den har inte några extremt starka särdrag – det känns att den producerats med amerikanska ändåmål i åtanke. Vi tänker oss drinkar och/eller drinkar; Rom & Cola, Daiquiris och… shots! Owney’s har lagom mycket sting och underliggande vaniljsötma – så den är nog exemplarisk i drinkar.

Men det som ger Owney’s NYC Rum mest styrka är ju den unika egenskapen att den är en storstadsrom. Paketeringen är mycket amerikansk – och ger lite känsla av moonshine – så den tar snyggt avstånd från Karibien (och i synnerhet Kuba). Vi gissar (och hoppas på) att Owney’s NYC Rum säljer mycket på ren lokalpatriotism. De har en riktigt fin video på Vimeo, som ger en bra känsla!

owneys-nyc-rum-the-noble-experiment-photo04

Generellt så var inte besöket i New York någon succé ur ett rom-perspektiv – vi hittade inte så många ”måsten” för romälskare. MEN – men The Noble Experiment NYC är ett måste! Inte för att prova massa olika rom, utan för att uppleva äkta storstads-rom! Plus att ni får se lite äkta Williamsburg!

Hitta till The Noble Experiment NYC

The Noble Experiment NYC
23 Meadow Street
Brooklyn, NY 11206

owneys-nyc-rum-the-noble-experiment-photo01

Owney’s NYC Rum

Ursprung: USA
Råvara: Melass
Färg: Klar
Typ av rom: Vit drinkrom
Alkoholhalt: 40%
Pris: ca $35

Betyg: Vi betygsätter inte ljus rom

owneys-nyc-rum-the-noble-experiment-photo05

owneys-nyc-rum-the-noble-experiment-photo03

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.