Vad är RomRom.se?

RomRom.se är en sida som inte bara hyllar drycken rom en gång, utan två gånger!

Vi brinner för rom, och letar hela tiden efter nya guldklimpar att recensera på sidan. Vi bedömer smak, doft, pris, flaskans form, med mera – helt efter eget tycke! Oavsett om du gillar rom som en avec eller som en ingrediens i en drink så är meningen att du ska känna dig hemma ”hos oss”. 
Finns det någon som helst koppling till rom så hoppas vi kunna skriva om det.

Vår vision

Vår vision är att guida dig till den bästa rommen, just för det ändamål som passar dig! Vi sätter vår egen prägel och kvalitetssäkrar våra recensioner. Vi har tröttnat på rom-sidor som sätter höga betyg på nästan all rom, bara för att de vill tilltala alla. Om en rom inte faller oss i smaken kommer vi att såga den.

Men det allra viktigaste för oss är att vi vill skapa en diskussion om rom i Sverige – så att fler upptäcker denna underbara dryck.

Micke

Grundare

Jag påbörjade min verkliga kärlek för lagrad rom i Australien runt 2003 - jag har därför en lite oförtjänt stort tycke till Bundaberg rom. Sedan dess har det varit en spikrak romväg som kulminerade i lanseringen av RomRom.se. Jag ser gärna att en mörk rom har både sötma och karaktär. Med bakgrund som designer så tycker jag att det yttre är viktigt - men det medför även att jag kan gilla en riktigt risig förpackning som döljer en fin rom! Min bästa romupplevelse? Provningen av Legacy by Angostura med Master Distiller John Georges blir såklart svårslaget. Men ska jag dela ut en silvermedalj så blir den delad mellan rommässan i Berlin 2011, och besöket på St James på Martinique.

Uppdatering: Mötet med Lorena Vasquez, Master Blender Ron Zacapa är ju helt klart på silverplats just nu!

Erik

-

-

Idéer eller förslag?

Du får väldigt gärna höra av dig med idéer eller tankar som du har. Det kan vara någon rom vi har missat att prova – eller någon fantastisk rombar som du vill tipsa om. Maila oss på contact@romrom.se

Vill du synas på RomRom.se?

Vi har ett flertal sätt som vi kan erbjuda annonsplatser på RomRom.se. Alla pengar vi får in kommer att återinvesteras i RomRom.se.

Samarbeten

Vi letar hela tiden efter samarbetspartners, som vi kan jobba tillsammans med. Kontakta oss gärna om du tror att vi kan hitta på något kul tillsammans med din bar, restaurang, hemsida, affär, klubb eller något helt annat!

4556
Facebook-följare
1190
Instagram-följare
489
provade rom

Policy för prover och provningar

Vi får förfrågning från distributörer och producenter – i Sverige och i andra länder – som frågar oss om vi kan ta emot prover. Det enkla svaret på det är Ja. Vi har även fått prover skickade från privatpersoner, vilket vi också uppskattar. Vi kan ta emot prover direkt från utlandet också, om dessa skickas från en privatperson.

Har du några frågor? Kontakta oss gärna på contact@romrom.se för mer information!

Några bra saker att veta:

  • Provet bör vara en obruten förpackning, eller i alla fall vara från en så nyöppnad förpackning som möjligt.
  • Om prover kommer i småflaskor, ska dessa vara i oanvända och ordentligt förseglad provflaskor. Vi ser helst att proverna är större än 10 cl, då vi tar höjd för att vi behöver prova på olika sätt – och med upp till tre personer. Vi har också gärna möjligheten att göra återbesök på rom innan vi delar ut eventuella prisplatser eller utmärkelser.
  • Vi kommer att ge vår ärliga uppfattning om rommen, och kan inte påverkas utifrån. Bra, dåliga eller likgiltiga recensioner kommer att publiceras på RomRom.se. Recensioner kommer inte kunna granskas i förväg.
  • Vi kan tyvärr inte garantera att vår provning håller ett speciellt tidsschema. Ibland har vi väldigt mycket att prova – och ibland är vi upptagna med andra aktiviteter. Därför kan vi inte lova att våra publiceringar sker på några speciella datum.
  • I allra största utsträckning så tar vi egna bilder av produkterna. Vi kan använda pressbilder för flask-bilderna, men för profilbilderna använder vi våra egna bilder. Om vi inte har tillgång till en originalflaska, så kommer vi att använda provflaskor och/eller glas som motiv.

Några provningar:

Distansprovning av Havanna – La Experiencia Del Caribe – Provningskit 1

| Cihuatán, Compañero, Hotell Havanna, Rammstein Rum, romprovning, Ron Cristóbal, Ron Esclavo, Rum-Bar, Worthy Park | No Comments
Lite långsam publicering från oss - men vi ville dela med oss av våra intryck av det spännande provningspaket som…

Vi är igång med romprovningar igen!

| Mörk rom, romprovning | One Comment
I augusti drog vi igång med romprovningar igen! Att få dela upplevelsen av rom med andra är en så viktig…

Havanna – La Experiencia Del Caribe – Provningskit 1

| 1423, Hotell Havanna, Per Ädel, romprovning | No Comments
Pandemin har inte varit en kul period för oss som gillar romprovningar. Därför är vi extra uppspelta över den här…

Blindprovning med Ian Burrell

| Birka romkryssning, Birka romkryssning mars 2019, Ian Burrell, Master Class, romprovning | 2 Comments
Blindprovning med Ian Burrell - på Birkas romkryssning 2019 Det är superkul att Birkas romkryssning har fått så hög status…