Skip to main content

Det här inlägget kommer att vara utanför rom. Lite som vårt inlägg på Facebook om att våra inlägg sen i februari hade försvunnit – när vi gjorde en uppdatering på Facebook-sidan.

Direkt över till ämnet. Ni kanske har hört kritik från stora kändisar och “influencers” att Facebook (och Instagram) har gjort ändringar i sina algoritmer. Vilket gör att bilder och vanliga inlägg får mindre uppmärksamhet, och videoklipp får mer visningar. Om man börjar tänka på det, så märks det tydligt. Istället för att få se dina favoritsidor och dina vänner så får du se “betalt innehåll” och slumpmässiga videoklipp.

Detta har påverkat oss mycket. Av två anledningar:

  • Vi betalar inte för att visa våra inlägg, videoklipp passar inte oss. Så vi syns mycket mindre på “social media”, så antalet konversationer med andra romälskare har gått ner. Och vårt “värde” som informationsspridare har gått ner på Facebook och Instagram.
  • Vi själva får se färre spännande nyheter i våra flöden – så vi får veta mindre vad alla fina mindre producenter gör. Vilket gör att vi måste lägga ner mer tid på göra “research” kring vad som pågår. Det är ju iof bara kul, men det är svårare.

Hur kommer vi att anpassa oss till den nya verkligheten då? Jo, vi kommer att försöka driva tillbaka mer information till RomRom.se – och för att ni ska slippa gå in hela tiden på RomRom, så kommer vi att köra vårt nyhetsbrev oftare. Och inte bara på en återkommande tidpunkt, utan efter behov. Alltså, om vi skriver mycket på RomRom.se så kommer vi skicka ut ett mail om det.

Vi kommer även titta på att lägga till banners på RomRom.se under en period – för att förhoppningsvis få in lite nya intäkter som vi kan investera i RomRom. Det kommer förhoppningsvis inte vara störande banners – och vi hoppas att de är så relevanta som möjligt. Gissningsvis så blir det vanliga Google-banners som är baserat på din egna historik – men vi ska se om vi kan välja att bara ha innehållsrelevanta banners.

Förra gången vi försökte flytta mer publiceringar till RomRom.se så fick vi tekniska problem på sajten, så vi får hoppas att det inte kommer… ställa till det. :)

Som vanligt – stort tack för all support – och hör gärna av er om ni har några frågor!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.