Mount Gay Origin Series Vol. 2 The Copper Stills

899 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Mount Gay
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Okänd
  • Färg: Guld
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 72 av 100

(Betyg på paketet)

Kategori:

Beskrivning

Vi funderade mycket på om vi skulle ge ett omdöme på Mount Gay Origin Series Vol. 2 som ett paket, eller som separata rom.

Beslutet just nu är att köra på båda varianterna. Så den här betygsättningen är för paketet Mount Gay Origin Series Vol. 2 – som innehåller Copper Pot och Copper Column.

Det allra mest spännande för oss i Sverige är att Mount Gay Origin Series Vol. 2 faktiskt finns att köpa på Systembolaget. Det skulle vara fantastiskt om vi kunde få se fler liknande paketeringar – där man få känna på hur olika rom kan vara beroende på ålder, lagring eller ursprung. I Mount Gay Origin Series Vol. 2 är det destilleringen som är skillnaden.

I paketet finns ett häfte som berättar om lite (!) om produkterna, men det är inte på någon nördig nivå direkt. Det finns till exempel ingen information om jäsning eller lagring. Det känns som att det skulle vara “öppet mål” för en sån här produkt att inkludera så mycket information som möjligt.

Paketet Mount Gay Origin Series Vol. 2 innehåller alltså två rom – som har samma grund-ingredienser, men den ena är destillerad i en Copper Pot Still och den andra i en Copper Column Still. Det är ju bra att veta att Mount Gays rom normalt är en blandning av de båda – så separeringen är gjord för att visa hur de olika destillerings-metoderna ger olika rom.

Båda är tänkta att kunna drickas rent (eller med is om man ska följa instruktionerna).

Vi fick leta runt lite för att hitta nåt svar på om det har funnits någon “Volume 1” eller om det har kommit några senare upplagor efter “Volume 2”. Volume 1 släpptes tydligen bara i Barbados, och efter det har det bara kommit Volume 2. Den släpptes kring 2017, och vi har inte hittat några signaler på att det är en Volume 3 på gång. MEN vi vet att Mount Gay håller på att ändra sin profil, så det kanske kan ge upphov till en ny liknande paketering.

Betyget är satt på hela paketet – som vi tycker helt klart är ett kul köp! Lite minuspoäng får Mount Gay Origin Series Vol. 2 för att det finns så begränsad information om innehållet.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mount Gay Origin Series Vol. 2 The Copper Stills”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.