Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Column

450 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Mount Gay
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Okänd
  • Färg: Guld
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 68 av 100

Kategori:

Beskrivning

Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Column är den ena delen av paketet Mount Gay Origin Series Vol. 2 The Copper Stills. I paketet finns ett häfte som berättar om lite (!) om produkterna, men det är inte på någon nördig nivå direkt. Det finns till exempel ingen information om jäsning eller lagring. Det känns som att det skulle vara “öppet mål” för en sån här produkt att inkludera så mycket information som möjligt.

Paketet Mount Gay Origin Series Vol. 2 innehåller alltså två rom – som har samma grund-ingredienser, men den ena är destillerad i en Copper Pot Still och den andra i en Copper Column Still. Det är ju bra att veta att Mount Gays rom normalt är en blandning av de båda – så separeringen är gjord för att visa hur de olika destillerings-metoderna ger olika rom.

Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Column är en klassisk lätt rom som kommer att kännas bekant för många. Den följer profilen väl för väldigt många (lite) bättre drink-rom.

Den har en lätt arom med inslag av frukt och söt vanilj. Smaken har betydligt mindre sötma än aromen, och eftersmaken är kort och distinkt. Smaken domineras av vanilj, ek och bränt socker. En riktigt ren och enkel rom helt enkelt.

Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Column ingår i ett kul paket som kostar 899 kr. För att sätta priset rätt på den här, så delar vi 899 kr till 450 kr. Och då är Vol. 2 Copper Column i dyraste laget, vilket påverkar betyget!


Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Column”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.