Mount Gay 1703 Master Select 2016 Edition

2 159 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Mount Gay
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 10-30 år
  • Årgång: Buteljering 2016
  • Färg: Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 86 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi har haft Mount Gay 1703 Master Select stående i hyllan ett par år, så det var på tiden att vi fick till en regelrätt provning av den. Med det sagt så är det alltså en buteljering från 2016 som vi provar.

Mount Gay har – enligt oss – alltid haft en väldigt anonym roll i rom-Sverige. I alla fall på Systembolaget. De är för oss svenskar mest kända för sin drinkrom – som de flesta har sett på flygplatser och andra taxfreebutiker. Men det är många som har missat deras fina premium-utbud – vi tycker till exempel att Mount Gay XO är riktigt fin. Men med Mount Gay 1703 Master Select så lyfts ribban en nivå till – det är en briljant rom.

Vi måste börja med att nämna paketeringen som Master Select kommer i. Den är fantastisk – i all från låda till flaska. Och det matchar rommen bra. Master Select 2016 har en precis lagom balans i karaktär, sötma och styrka. Den har härliga toner av äpple, vanilj och ek – och lite banan och nötter. Det är inte en svår rom, så vi tror att den skulle passa de flesta nivåer av rom-entusiaster. Minuset är ju att den kostar en slant. Den version som finns på Systembolaget idag kostar över 2000 kronor – men som vanligt – gör en beräkning på priset per centiliter – så behöver det inte kännas lika svettigt.

Ett tips är att hälla upp den i ett glas och låta den stå i 15-20 minuter i rumstemperatur (täck över den för att undvika blomflugor och annat smuts). Då kommer det fram ytterligare sötma, som lyfter den till nästa nivå.

Mount Gay 1703 Master Select 2016 kom i begränsad upplaga. En begränsad upplaga från Mount Gay blir ju ganska stor dock – så just den släpptes på 12 000 flaskor.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

, ,

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mount Gay 1703 Master Select 2016 Edition”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.