Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Pot

450 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Mount Gay
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Okänd
  • Färg: Guld
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 67 av 100

Kategori:

Beskrivning

Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Pot är den ena delen av paketet Mount Gay Origin Series Vol. 2 The Copper Stills. I paketet finns ett häfte som berättar om lite (!) om produkterna, men det är inte på någon nördig nivå direkt. Det finns till exempel ingen information om jäsning eller lagring. Det känns som att det skulle vara “öppet mål” för en sån här produkt att inkludera så mycket information som möjligt.

Paketet Mount Gay Origin Series Vol. 2 innehåller alltså två rom – som har samma grund-ingredienser, men den ena är destillerad i en Copper Pot Still och den andra i en Copper Column Still. Det är ju bra att veta att Mount Gays rom normalt är en blandning av de båda – så separeringen är gjord för att visa hur de olika destillerings-metoderna ger olika rom.

Över till rommen då. Origin Series Vol. 2 Copper Pot har en mycket fruktig arom – med ganska mycket “funk”. Inte nära på jamaicansk funk-nivå, men överraskande mycket för den här rommen. Smaken har lite beska toner – i den officiella beskrivningen lyfter de fram grapefrukt – vilket är en mycket bra beskrivning.

Avslutet är det bästa med Origin Series Vol. 2 Copper Pot. Den landar i en fin och kraftig kick – som lyfter fram rommens karaktärsdrag fint.

Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Pot är inte så sofistikerad, och kommer nog inte att bli någons absoluta favorit. Den är lite omodern, men den är god. Och den kommer i en bra storlek om man ska ut på resande fot?

Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Pot ingår i ett kul paket som kostar 899 kr. För att sätta priset rätt på den här, så delar vi 899 kr till 450 kr.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mount Gay Origin Series Vol. 2 Copper Pot”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.