Mount Gay 1703

873 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Färg: Ljus kopparfärg
  • Lagring: 10-30 år
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Gamla betygsskalan: 8 av 10

Kategori:

Beskrivning

Mount Gay 1703 Old Cask Selection är Mount Gays flaggskeppsrom. 1703 hänvisar till det år som destilleriet började producera rom – vilket gör Mount Gay till en av de äldsta producenterna av rom i världen.

Hur som helst, tillbaka till rommen! Mount Gay 1703 en premieblandning gjord av Mount Gays prisade reservlager, där varje utvald rom har lagrats mellan 10 och 30 år. Resultatet av den blandningen? Enligt oss är den mer än lyckad!

Mount Gay 1703

Aromen är till en början aningen frän, så Mount Gay 1703 behöver lite tid att vila i glaset! När den sen har fått lugna sig lite blir den istället len med härliga inslag av torkad frukt, melass och honung. Smaken är söt och len, men med karaktär! Vanilj och banan är det mest utmärkande, men lite kryddighet kommer också fram. 1703 har en fin eftersmak som dröjer sig kvar i munnen lagom länge precis!

Vi förväntade oss mycket av 1703 – och den är en lysande rom på många sätt – om än aningen lite dyr för vad man får! Mount Gay 1703 går lös på nästan 1200 kr på import, vilket är ganska saftigt – då den då hamnar över Ron Zacapa XO i pris!

Vi ändrar oss här och lyfter fram det grymt trevliga priset som de har på Rombo.dk! Med det i åtanke kommer vi försöka få till en ny provning av Mount Gay 1703!

Men om du är fan av Mount Gay eller Barbados – eller om du bara vill utöka din samling med ytterligare ett “flaggskepp” – så är Mount Gay 1703 ett givet köp!

Mount Gay 1703

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mount Gay 1703”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.