Skip to main content

Årets rom 2012

By 30 december, 2012oktober 5th, 2019Angostura, Årets rom, Diplomático, Kraken, Mörk rom, Topplistor

Årets rom 2012

Nu var det då dags att utse de rom som har varit viktigast för oss under 2012!
Listan bygger alltså inte på rom som är från 2012 – och inte heller nödvändigtvis de rom vi tycker är bäst 2012. För då kan det ju faktiskt fortfarande vara rom från 2011 års provningar som hänger kvar i topp.

Så listan är till för att utse de rom som vi har uppskattat mest under året, och vill hylla lite extra!

Till nästa år siktar vi kanske på att ha en mer uppdelad lista med olika kategorier – men för 2012 så får det bli enklast möjliga lösning! Så det blir en salig blandning i prisklass – och därför blir det ingen längre motivering av besluten – eftersom de inte tävlar mot varandra!

Årets rom 2012 – Brons

The Kraken
Vi tycker att The Kraken är en så skön frisk fläkt på smaksatt-rom-marknaden, så vi vill lyfta den lite extra så här i slutet av året! Genom The Kraken har man inte bara fixat till en bra drinkrom, utan också fått ihop ett skönt attitydspaket! Flaskan är briljant – och säger “piratrom” mer än många andra flaskor på marknaden! Designen av etiketten och profileringen med bläckfisken är också fantastisk.

The Kraken

 

Årets rom 2012 – Silver

Diplomático Ambassador
Vi ger silvermedaljen för 2012 till Diplomático Ambassador med ungefär samma motivering som när den blev Månadens rom januari 2013. Ambassador är en väldigt genomarbetat rom, som verkligen säger “flaggskepp” hela vägen. Om du vill ha en mycket god och exklusiv rom hemma så är 1950 kr på Systembolaget är inte så farligt. Om någon sen vill smaka på din Diplomático Ambassador, så kommer du inte att behöva övertyga dem om den är en riktigt fin rom – korken och den första aromen kommer att övertyga dem direkt!

Diplomático Ambassador

 

Årets rom 2012 – Guld

Legacy by Angostura
Efter upplevelsen att prova Legacy by Angostura tillsammans med Angosturas Master Distiller John Georges, så kan vi inte annat än att ge Legacy by Angostura årets guldmedalj. Den blir ju inget köptips alls – men det är inte heller vad den här listan handlar om. För oss att lyfta fram Legacy som vår största rom-upplevelse för 2012 är lätt. Att prova en rom som – säga vad man vill – är värderad till över 200.000 kronor per flaska är svårslaget. Angostura har nu höjt ribban för rom, och vi vet att det är några andra stora destillerier som är på gång med egna super-exklusiva rom.

Legacy by Angostura

 

 

Sen finns det ju massor med andra bra rom som vi skulle vilja lyfta fram, men de hittar ni ju enkelt i rom-listan!

2 Comments

  • PO Kronberg skriver:

    Rolig blandning – ser fram emot en jätte lång lista nästa år! Tack för en grym hemsida!

  • Erik skriver:

    Det känns lite som att årets topp 3 romupplevelser handlar mest om presentation, något som jag själv tycker är det absolut minst viktiga vad gäller en rom. Hållbar kvalitet batch till batch, prisvärdhet och detaljerad information på flaskan, i den ordningen, är viktigast.

    Jag skulle faktiskt vara intresserad av att se ett placebotest av Legacy. Placebo har fått människor att betala tusentals kronor för olika sorters ”fint vatten” som alla kommer direkt ur samma trädgårdsslang. Det vore därför intressant att se vad flaskan får utan fracken, silkesvantarna, prestigen i presentationen och designerflaskan.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.