Skip to main content

Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole lanserad på Systembolaget
Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole var en av våra höjdpunkter i somras – men det är inte förrän nu vi har fått upp informationen på RomRom. (Det blev bara nyheter på Instagram och Facebook.)

Hur som helst – Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole är en väldigt modig lansering – som vi var lite oroliga för i förväg. Det är inte en rom man bör dricka rent, men vi var inte säkra på om man kunde fixa en bra Ti’ Punch hemma. Men det visar sig att man absolut kunde! Och vi utforskade ytterligare några egna recept på samma gång.

Innan vi går över till lite pressinformation om Saint James Impérial Blanc, så hoppar vi till det viktiga – ett recept på Ti’ Punch:

 • 5 cl Saint James Impérial Blanc
 • 2-3 st limeklyftor att pressa ner i rommen
 • 1-2 cl sockerlag (det går bra med sockerlag från vanligt socker)
 • Rör ihop allt i ett lagom stort glas. Toppa upp med isbitar – om vädret kräver det.
 • Garnera med en lime-skiva

Det finns lite olika varianter av Ti’ Punch – så hitta den variant som passar dig bäst. Det som brukar varieras är mängden lime – och om det ska vara is eller ej.

Information om Saint James Impérial Blanc

 • Ursprung: Martinique
 • Destilleri: Saint James
 • Råvara: Sockerrör (Agricole)
 • Färg: Klar
 • Typ: Drinkrom
 • Alkoholhalt: 40%
 • Pris: 259 kr

Pressrelease:

”Rhum Agricole”´ är en romstil som reflekterar terroir och ursprung. Har du inte upptäckt ”Rhum Agricole” så är det dags nu. 

Marc Sassier, master blender, säger så här: “A reference for all those who love white rum with character”. 

Saint James Impérial Blanc är en transparent och kristallklar rom. På näsan är det aromer av nyskördade sockerrör och gräs med en svagt pepprig ton men även en viss fruktighet i bakgrunden. Smaken är len med med typiska fruktaromer och en komplexitet med ett långt avslut. Saint James Impérial Blanc är perfekt att blanda goda cocktails och drinkar på, se nedan förslag på Martiniques ”nationaldrink”.

SAINT JAMES var den första ”Agriculture-romen” i världen och den bäst säljande på Martinique. SAINT JAMES vinner regelbundet priser och har fått utmärkelser på flera av de mest prestigefyllda internationella tävlingarna vilket bevisar att kvalitén är väldigt bra. 

Många anser att ”Rhum Agricole” är det renaste uttrycket för rom. Dessa rom kommer från ön Martinique som ligger i Karibien och som tilldelas den prestigefyllda franska ”appellation d’origine contrôlée”, AOC-klassificeringen. Saint James vita rom reflekterar terroir av jorden och solen på Martinique.

SAINT JAMES Rhums har en historia på över 250 år av genuint hantverk & passion och är producerad från sockerrör som pressats direkt efter skörd. Den uppskattas för dess karaktäristiska och unika egenskaper där terroir och ursprung reflekteras. SAINT JAMES distribueras till över 50 länder och är berömd för sin fyrkantiga flaska som är nummer 1 i världen av ”Agricole Caribbean Rhum”.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.