Legacy by Angostura

180 000 kr

  • Ursprung: Trinidad & Tobago
  • Lagringstid: En blend av rom som lagrats minst 17 år
  • Färg: Mörk brons med guldnyanser
  • Typ: En skatt
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 10 av 10

Kategori:

Beskrivning

I vår betygsättning så brukar vi ha priset som en variabel. Så hur gör man det med en rom som beräknas kosta runt 200 000 kr? Åh, man struntar i det helt och hållet, och drömmer sig tillbaka till provningen av Legacy by Angostura – och kommer ihåg alla detaljer – paketeringen, flaskan, kulören, aromen och smaken. Magiskt!

Legacy by Angostura

Legacy by Angostura är en blend av 7 olika rom, varav den yngsta är lagrad 17 år. Exakt vilka rom som ingår är hemligt, men en av de rom som ingår i är gjord av den allra sista melassen som producerades på Trinidad, vilket gör att blandningen i Legacy aldrig kommer att kunna återskapas.

Paketeringen Legacy by Angostura är ett mästerverk – den är gjord av Asprey of London vilket är deras första (och ända) arbete till en alkoholhaltig dryck.
Flaskan har en otroligt vacker form – det är fint att se hur de i formen har plockat upp de fyrkantiga dragen från 1919-flaskan och nya 1824-flaskan. Ska man äga en flaska Legacy by Angostura, så tror jag inte att man ska vara så känslig för centiliterpriser, men för alla er som har belånat huset nu, så kan det vara värt att veta att det är 50 cl i flaskan.
Legacy by Angostura har en mycket mörkt bronsfärg när den ligger i flaskan – den är nästan på gränsen till röd. När den kommer upp i glaset så får den en fin och djup guldig bronsfärg.

Aromen har till en början en ton av ek tillsammans med blommiga och fruktiga drag. När man kommer närmare så blir ekkaraktären svagare och ersätts av vanilj, karamell och honung. När man sen kommer riktigt nära Legacy så dyker det upp tydliga aromer av körsbär som myser där tillsammans med karamell och vanilj. Att aromen av Legacy får mindre och mindre fatkaraktär ju närmare man kommer den känns mycket speciellt.

Smaken är så otroligt välbalanserad – när Legacy fyller munnen så inser man snabbt att den inte har en enda svaghet! (Förutom faktum att klunken kostar ett par tusenlappar…) Smakerna fullkomligt exploderar i munnen – först är det fruktigt och piggt, och sen landar den ner i en söt och nötig karamellsmak. När det första intrycket är över så rundas smaken av med citrus och kryddor – utan minsta spår av fat eller stickig torrhet! Legacy lämnar en rund jämn smak efter sig som ligger kvar precis lagom länge!

Vi förstår om vissa ser Legacy som ett marknadsföringsknep, men vi ser det inte som ett problem! Det är ett inte helt ovanligt trick, som oftast leder till att väldigt speciella produkter faktiskt förverkligas – och att mer realistiska produkter sedan kommer som en konsekvens av superlyxprodukten.

Vi kommer glatt att att ge Legacy by Angostura ett maxpoäng – det är inget snack om saken! Men vi kan ju såklart inte göra den till ett “Köptips”, varken på som flaska eller som ett smakprov på restaurang. Istället så ger vi Legacy by Angostura en legendarisk stämpel, och skickar vidare köptipset till Angostura 1824.

Legacy by AngosturaLegacy by AngosturaLäs mer om vår provning av Legacy by Angostura med Master Distiller John Georges

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Legacy by Angostura”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.