Skip to main content

Månadens rom januari 2013 – Diplomático Ambassador

By 28 december, 2012oktober 5th, 2019Diplomático, Månadens rom, Mörk rom, Venezuela

Diplomático Ambassador Selection är precis vad man förväntar sig av Diplomáticos topprom! Den är fullständigt genomarbetad både till smak och arom, men också i paketering! På sistone har vi stött på en del flaggskeppsrom som inte alls har levt upp till den kvalitet som man kan förvänta sig från riktig premium-rom! Det gör däremot Diplomático Ambassador – och därför vill vi ge den utmärkelsen Månadens rom för januari 2013!

Diplomático Ambassador

Snabbfakta om Diplomático Ambassador:
Masterblender Tito Cordero har fått välja ut de bästa faten av rom som lagrats på amerikanska begagnade Bourbonfat i upp till 12 år. Romen har därefter flyttats till begagnade Pedro Ximenez Sherry fat och lagrats ytterligare två år. Därefter har Ambassador tappats direkt på flaska. Den har inte kylfiltrerats och har då också sin ursprungliga alkoholhalt (47 %).

Vad tycker vi är allra bäst med Ambassador? Det är utan tvekan aromen! Så ha inte bråttom när du dricker Ambassador – det är upplevelsen av aromen som är den stora vinningen! Och när du har druckit ur dina droppar, så låt glaset stå framme tills det torkar in! Det är värt att känna de allra sista spåren av aromen ebba ut – så om du dricker den på en restaurang – låt dem inte ta ditt glas för tidigt!

Tack vare den fina aromen så behöver du inte hälla upp (eller beställa) mer än en tvåa i glaset! Bättre att ta två tvåor istället i omgångar – så får du ut så mycket arom som möjligt!

Har vi något negativt att säga om Diplomático Ambassador då? Inte så mycket såklart, eftersom vi har gett den utmärkelsen “Månadens rom”. Är det nånting så är det såklart priset. Vi inser att Diplomático Ambassador är i det dyrare lagret rom, men vi tycker faktiskt att helhetsupplevelsen kring den är värd 2000 kr! Om du har Ambassador som din egna favorit – och när du har många gäster kan du komplettera upp med att istället bjuda på Reserva Exclusiva! (Som fortfarande är extremt bra rom för pengarna!)

Diplomático Ambassador

Men vi påminner igen att om du köper Diplomático Ambassador på Systembolaget för 1950 kronor, så blir det sedan ungefär 28 kr/cl när du dricker den hemma. Vad får du för 28 kr/cl på en restaurang eller en bar? Inte mycket!

Ursprung: Venezuela
Lagringstid: 14 år
Färg: Perfekt guldton
Typ av rom: Avec
Alkoholhalt: 47%
Pris: 1950 kr från Systembolagets beställningssortiment

Diplomático Ambassador

2 Comments

  • Daniel Andersson skriver:

    Den finns på taxfree på birka /eckerölinjen för ca 1600 kr. Väl värt pengarna.

  • Erik skriver:

    Återigen blir det ganska missvisande att jämföra rompriserna på krogen med de hemma. 28kr/cl hemma är väldigt mycket, och det passar sig inte att börja ägna sig åt tankeakrobatik för att försumma det faktumet. Det är intressantare vad du får för 28kr/cl på Systembolaget, och då är svaret ”ganska mycket”. Om nu flaskan är värd 2000kr ska man inte motivera det med att man kan dricka en mindre mängd och att man ska skippa utekvällarna för att köpa den. Det ska vara värt de 2000 kronorna utan någon form av långsökt argumentation, och om den är det så behövs inga ursäkter.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.