Velier Royal Navy Tiger Shark

1 925 kr

  • Ursprung: Karibien
  • Destilleri: Okänt
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 14 år (snitt)
  • Årgång: Buteljerad 2019
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 57,18%

Betyg: För litet prov

Kategori:

Beskrivning

Velier Royal Navy Tiger Shark släpptes i en webblansering på Systembolaget den 19 september 2019. Den släpptes i mycket begränsad upplaga på 120 flaskor. Därför hade vi bara möjlighet att prova från ett litet prov – därav inget betyg – och inga detaljerade intryck.

Velier Royal Navy Tiger Shark är en blend från olika brittiska delar av Västindien, som i snitt har lagrats i 14 år på bourbonfat. Den släpptes för strax över 1925 kronor på Systemet, vilket såklart är en hacka – men som vanligt med exklusiva släpp i Sverige så är det förhållandevis billigt jämfört med omvärlden.

Velier Royal Navy Tiger Shark var ett nöje att avnjuta – och en det som imponerade mest var kombinationen av komplexitet, styrka och lenhet. Den har mycket jäst frukt i smak och arom, men den släppte även fram spännande toner mot kaffe och mild choklad. Fatkaraktären är överraskande mild.

Information från producenten:

Italienaren Luca Gargano och företaget Velier har mer än någon annan förmått romdestillerier att skapa ett regelverk. Hans Gargano-classification är numera en ledstjärna för många av världens destillerier.

Han har dessutom försett romentusiaster med buteljeringar som fått dryckesvärlden att häpna, han har funnit bortglömda destillerier som skapat svallvågor bland romkonnässörer och utvecklat samarbeten för att ta fram replikor och hyllningar till sedan länge försvunna romsorter.

Tiger Shark är den andra releasen i Veliers hyllade Royal Navy-serie och är en vatted rum bestående av pot still-destillerad rom från Brittiska Västindien. Luca är förtegen om vilka destillerier som bidragit till blenden, men vi har snappat upp att det handlar om tre olika romsorter från två olika länder.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Velier Royal Navy Tiger Shark”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.