Habitation Velier Foursquare 2013

899 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Foursquare
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 2 år, tropisk lagring
  • Årgång: 2013
  • Färg: Guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 64%

Betyg: 87 av 100

Kategori:

Beskrivning

Habitation Velier Foursquare 2013 har bara lagrats i två år – så den här buteljeringen är från 2015. Men låt dig inte luras av det – den har lagrats på cognac-fat på plats i varma Barbados – så utvecklingen har gått snabbt. För att en sån här snabb lagring ska bli bra krävs en mycket bra ursprungs-rom, och det är ju något som Foursquare är grymma på.

Habitation Velier Foursquare 2013 kommer i Habitation Veliers mycket mysiga flaska – som är snygg och ligger väldigt skönt i handen. När den släpptes i Sverige kom den i mycket begränsade 360 flaskor, så vi var väldigt nöjda att vi fick tag i en!

Styrkan på 64% ger sig tillkänna direkt i glaset – och det är en pigg och mycket fruktig arom som sprider sig. Innan man har smakat på den är aromen väldigt spännande – för det är svårt att veta vad man ska förvänta sig.

När vi kommer till smaken så imponerar Habitation Velier Foursquare 2013 mycket. Trots sin ringa ålder så har de väldigt ren och extremt kraftfull smak. Den har en fruktig ton, med mycket peppar – som görs spännande av anis och gräs. Lagringen på cognacfat gör att vaniljen lyser med sin frånvaro – och släpper fram helt andra smaker.

Habitation Velier Foursquare 2013 utvecklas inte så mycket i glaset, utan den är ganska klar att drickas direkt. Vi ger den lite vatten, vilket lättar upp den lite – men prova den först utan vatten – vi tyckte den var som roligast på full styrka!

Habitation Velier Foursquare 2013 sätter ganska höga krav på sin drickare, men är du redo att börja utforska nästa generation av rom så kan vi starkt rekommendera den!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Habitation Velier Foursquare 2013”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.