Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL

1 199 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Worthy Park
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 10 år
  • Årgång: 2007
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec, Cask Strength
  • Alkoholhalt: 59%

Betyg: 93 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi är grymt imponerade av Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL, och vi ser mycket fram emot framtida uppföljare till den här!
Vart ska vi börja i vårt hyllande av Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL..?

Vi kan ju börja med att i skrivande stund så är nog redan Habitation Velier Worthy Park 2007 slutsåld (på Systembolaget), men om ni ser den någonstans – så slå till!

En intressant fakta är att Habitation Velier Worthy Park 2007 är del av den tredje destilleringen från Worthy Park – då det åter-öppnade 2005. Och det är imponerande vilken klass de har kommit upp i så snabbt. Eller så är det just det som är fördelen – att de har kunnat ta (ganska) nya friska tag?

Habitation Velier Worthy Park 2007 destillerades alltså 2007, och den består till 100% av rom från Forsyths Double Retort Pot Still. Den har (som det syns på flaskan) en markering som säger “WPL”. Det betyder “Worthy Park Light”, så det här är en relativt sett snäll rom.

Till det yttre så är vi som vanligt stormförtjusta i Habitation Veliers flaska, som har en unik och skön känsla. I glaset så har den en vacker kopparton, med lite lätta inslag av orange.

Direkt i glaset så sprider sig en helt fantastisk arom. Aromen är den allra starkaste delen av Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL. Det räcker nästan att sitta och dofta på den. Den domineras av fruktiga toner – med banan som den stora dominanten. Det ligger även en överraskande stark känsla av chokladkola i botten också, som ger Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL en lite mjukare ton.

Smaken är ren och tydlig. Den har en härlig dominans av torkad exotisk frukt, bananskal och fat. I avslutet kommer det igenom kryddiga och chokladig toner. Styrkan på 59% håller smakerna uppe precis lagom länge – och det hela är en mycket välbalanserad upplevelse.
Vi provar den bara i sin ursprungsstyrka – det är inte en rom som behöver öppnas upp – det är bättre att ta små serveringar i glaset isåfall. Vi kanske får det att låta som att Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL är lätt och att den kommer att passa alla. Men så är nog inte fallet. Den har ordentligt starka karaktärsdrag, och har mycket jamaikansk karaktär; som tar ett tag att vänja sig vid. (Om man inte redan har gjort det.) Men vill du utveckla din rom-palett, så är den ett fantastiskt tillfälle.

Den nya skolan jamaikansk rom är supertrendigt just nu, och Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL är utan tvekan en av de rom som komma att bidra till ett ännu större intresse!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Habitation Velier Worthy Park 2007 WPL”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.