Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015

659 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Worthy Park
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Ej lagrad
  • Årgång: 2015
  • Färg: Vit
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 57%

Betyg: Ej betygsatt

Kategori:

Beskrivning

Som namnet avslöjar så kommer Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015. Det är alltså en vit premium-rom. Vi har sett försök till att släppa vit premium-rom tidigare utan större framgång i Sverige. Men vi tror att Forsyths Worthy Park White kommer att gå mot strömmen och faktiskt bli en favorit för många av oss romnördar. För den sätter krav på dig som köpare – men för prisvärda 659 kronor tycker vi att den är värd att utforska för många!

Läser man på lite om Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015 så finns det en spännande detaljer. Bland annat så har den fått jäsa i hela 3 månader!

Över till det ytliga först. Habitation Veliers är helt fantastiska bara där åker betyget upp, så inköpet på Systemets lansering 1 februari 2019 var supermysigt. Känslan av flaskorna är svåra att beskriva.

Vi har inte haft som vana att recensera helt vit rom – men det börjar kanske bli dags att göra det. Men tills vidare fortsätter vi att bara beskriva våra intryck av Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015.

Den har en härlig fruktig arom, som öppnar upp sig efter några minuter. På avstånd är den överraskande diskret, men när man kommer nära så exploderar den i alla karaktärsdrag man kan förvänta sig av en jamaicansk rom.

Smaken är kraftfull och riktigt kul. Den är faktiskt trevlig att dricka rent, men det känns mer som ett rent, stiligt och mycket karaktärsrikt destillat – snarare än den typ av premiumrom vi är vana vid.

När ska man dricka Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015 då? Vi skulle säga att den är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om rom och dess ursprung. Att känna hur en olagrad rom av mycket hög kvalitet doftar och smakar ger en bra ingång till att förstå hur fatlagring påverkar rom. Och när du har tränat sinnena så kan du använda Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015 till att göra mycket mycket klassiga drinkar!

Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015 släpptes i Sverige på mycket begränsade 280 flaskor – som om du vill utforska den så kan det vara värt att skynda sig lite. (Även om vi inte tror att den kommer att gå åt jättesnabbt – det är inte en rom för alla.)

Information från producenten:

Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015 har fått sitt namn efter den berömda skotska tillverkaren av Potstills. Före destilleringen har sockerrörsmäsken fått jäsa i smått otroliga tre månader. Resultatet är en ytterst aromatisk och smakrik rom med extremt hög esterhalt.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Habitation Velier Forsyths Worthy Park White 2015”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.