Angostura 5

289 kr

  • Ursprung: Trinidad & Tobago
  • Lagringstid: minst 5 år
  • Färg: Ljus bärnsten
  • Typ: Drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Angostura 5 year old är Angosturas yngsta mörka rom (i alla fall på den europeiska marknaden – rätta oss gärna om vi har fel), och får helt klart klassas som en drinkrom. Men vi är mycket överraskade över hur pass balanserad den är för att vara så pass ung. Angostura 5 lagras i minst 5 år på ekfat, där den verkligen har fått karaktär snabbt!
Aromen har starka drag av vanilj, ek och bränd karamell! Och precis som med resten av sina rom så har Angostura lyckats ge Angostura 5 en väldigt mjuk ton, som går över fint från arom till smak.

Smaken är sen dominerad av vanilj och ekfat. Det är lite fruktigt ändå, vilket är bra för att dämpa fatkaraktären lite. (Den lite väl kraftiga fatkaraktären är bara ett problem med Angostura 5 om du dricker den rent – och det är ju faktiskt inte huvudsyftet.) Eftersmaken är inte så mycket att prata om – den har ju inte hunnit få den runda balansen som till exempel sin storebror Angostura 1824 – men det är inte heller att förväntas av en 5-årig rom.

Färgen är vacker guldig i en ton mot bärnsten. I Angosturas lättgreppade och snygga flaskor gör den grymt bra och ger ett snyggt helhetsintryck! Angostura 7, Angostura 5 och Angostura Reserve gör sig väldigt bra tillsammans! Ett plus för det!

Angostura 5 gör sig extra bra i lite kraftigare drinkar – där resten av ingredienserna riskerar att dölja rommen. Så har Angostura 5 tillräckligt mycket karaktär för att sticka ut och ge den där extra lilla knuffen!

Och när vi kommer till vårt omdömme, så måste vi lägga in priset! 289 kr på Systembolaget är riktigt bra! Visst Angostura 7 ligger bara 30 kronor högre, men vi ser dem inte som konkurrenterm utan som komplement till varandra. (Vilket vi antar att Angostura tänkt också?). Så när du ska fylla upp baren med drinkrom och vill undvika Havana Club Añejo 7 och Havana Club Añejo Reserva, satsa på Angostura 7 och Angostura 5 istället!

Angostura 5

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Angostura 5”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.