Angostura Reserva

269 kr

  • Ursprung: Trinidad & Tobago
  • Lagringstid: 3 år
  • Färg: Klar
  • Typ: Drinkrom
  • Alkoholhalt: 37,5%

Betyg: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Angostura Reserva är Angosturas ljusa drinkrom. Den har lagrats i ekfat i tre år, och sedan har den filtrerats noggrant – för den har en fin klar färg! Vi tycker att det är är lite knepigt att prova helt vita drinkrom, då de sällan har några karaktärsdrag som är värda att lyfta fram. På ljus rom vill vi oftare ha en rund och smörig karaktär, så att den gör ganska lite avtryck på drinkarna. (Vill vi ha mer rom-karaktär använder vi hellre en mörk rom.)

Angostura Reserva kommer i samma stiliga och lätthanterade flaska som Angostura 5-åriga och Angostura 7-åriga. Så tillsammans är de en riktigt fin uppställning i baren eller på festen!

Aromen på Reserva är precis vad man kan förvänta sig av en ren och ljus rom – det är lite inslag av bananskal, men annars är det mest sprit. Och som sagt – det är inget konstigt – vi tycker att ljus rom är så bara.

Smaken är ganska snäll och mjuk ändå, trots avsaknaden av sötma. En viss sträv fruktighet kan man känna tillsammans med lite lite fat. Men det här är ju när man dricker Reserva rent – och det är inte vad den är till för. Vi provar den sen i några olika enkla drinkar, och den fungerar alldeles utmärkt! Risken är bara att rundheten i Reservan gör att man blandar lite för starka drinkar – så håll centiliter-måttet när till hands.

Vi tycker att Angostura Reserva är en riktigt bra ljus drinkrom, och ger den ett högt betyg – en 7:a. “En 7:a?” tänker du – det var ju inte högt! Jo, men sträcker oss inte mycket högre för en ljus drinkrom – det är så sjukt svårt att avgöra om den verkligen är bra eller inte. Det beror ju väldigt mycket på drinken som den blandas i!

Men nästa gång du ska ha en ljus rom hemma – beställ hem en Angostura Reserva från Systembolaget – den går på 269 kr! Så får du en bättre drinkrom, som känns lite mer speciell än Havana Clubs eller Bacardis motsvarande rom.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Angostura Reserva”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.