Skip to main content

Nu har Angostura No 1 Cask Collection 3rd Edition släppts på Systembolaget! Det är – som namnet avslöjar – den tredje versionen av Angosturas “No 1 Cask Collection”. (Det har verkligen varit långt mellan “släppen” – och den 3rd Edition kommer i Angosturas nya flaska. Inte lika charmig som den förra, men det kommer att stå snyggt tillsammans med 1919, 1824 och 1787.

Angostura No 1 Cask Collection 3rd Edition släpps i mycket begränsade 270 flaskor, och hamnade på ganska trevliga 869 kr på Systembolaget.

Pressreleasen

Nu lanseras den tredje upplagan av Angosturas hyllade och prisbelönta No. 1 Cask Collection. Här har Angosturas master blender laborerat fram en romperfektion från årgångar på mellan 6 – 22 år. Rommen har lagrats på nya bourbonfat för att sedan – som första rom från Angostura någonsin – slutlag-ras på sherry-fat; handgjorda Oloroso Sherry-fat där rommen fått vila i 9 månader innan buteljering.

– Vi har experimenterat med lagring av rom på olika typer av fat under många år, men det här är första gången vi har använt Oloroso Sherry-fat, berättar Angosturas marknadschef Natasha Mustapha Scott.

Resultatet är en utsökt, bärnstensfärgad silkeslen och komplex rom med en varm, rund arom. Delikat doft av kakao, melass, ek och söta plommon. Smaken är härligt avrundad med inslag av ek, rostade nötter och en hint av sherry och ett långt avrundat avslut.

– Angostura Cask Collection No.1 Oloroso Sherry är ett mästerverk, en helt unik rom med en utmärkande rondör och fyllighet, utan att ge avkall på Angosturas signum, säger Angosturas VD Genevieve Jodhan.

I nästan två hundra år, sedan 1824, har hjärtat i The House of Angosturas romproduktion varit just att utveckla mästerliga blends. Genom att använda sig av kunskap och hantverkstraditioner ihop med utvecklade tekniker är det här man skapar de mest komplexa och fulländade romblandningarna.

Hos House Angostura kräver man såväl tid och tålamod som kreativitet, färdighet och kompetens i skapandet av sina romsorter. Och det gäller oavsett det är en enklare blend, eller en exklusiv premiumrom i begränsad upplaga. Och det är just passionen att skapa de mest perfekta blandningarna som gör att man kan erbjuda extremt unika Cask Collection – en begränsad utgåva sammetslen fatlagrad rom, som är svår att inte förälska
sig hejdlöst i.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.