Angostura 1787

771 kr

  • Ursprung: Trinidad & Tobago
  • Destilleri: Angostura
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 15 år
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Mahogny
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 91 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi har en så lång historik med Angostura och deras fina rom, så det är väldigt ovant att säga Angostura 1787 utan att snubbla till på ”1787”. Men underbart är det att det äntligen har kommit en till permanent medlem i Angostura-familjen.

Vi fick möjlighet att prova Angostura 1787 på lanseringen i Stockholm, och vi var redan då imponerade av den. Så förväntningarna var högt satta när det drog ihop sig till betygsättning.

Vi har varit inne på det tidigare – att vi saknar Angosturas gamla flaskor – men har blivit mer och mer förtjusta i den nya flaskan. Särskilt när de står tillsammans – Angostura 7, 1919, 1824 (och snart 1787)

I glaset så har 1787 en mycket vacker ton av mahogny. I samma stund som den kommer upp i glaset så sprider det sig en kraftful och livlig arom – med mycket toner av exotiska frukter. Men framför allt har den mer fat än vad vi är vana vid från Angostura.

Angostura 1787 har kraftfull smak med starka toner av fat och torkad frukt – men ändå med en delikat underliggande sötma av kola och lite vanilj.

Hela upplevelsen från arom till eftersmak är mycket välbalanserad. Det dyker upp spännande toner av banan efter ett tag – och 1787 är en rom som man ska låta ta sin tid. Den är helt perfekt att avsluta en måltid med i lugn och ro. Vi har inte haft möjlighet att kombinera den med kaffe – men vi kan föreställa oss att det skulle funka mycket bra.

Angostura 1787 har många karaktärsdrag som för tankarna till starkare rom från Trinidad, men tack vare att de har valt att lägga den på 40%, så har den en lite mildare eftersmak än förväntat.

Angostura 1787 lägger sig mycket bra precis ovanför Angostura 1824. Den kostar lite mer, men den sätter även lite högra krav på sin mottagare. Men vi tror att den genom som lilla extra underliggande sötma kommer att passa väldigt många i Sverige som vill utforska lite tuffare rom.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Angostura 1787”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.