Skip to main content

Guld: Habitation Velier Hampden 2011

Så var det dags – förstaplatsen på vår topplista för 2019! Guldmedaljen går i år till Habitation Velier Hampden 2011. Vi har länge gått och längtat efter att Habitation Veliers buteljering ska börja komma in i Sverige, och i år hände det.

Det släpptes flera grymma rom från Habitation Velier i år – bland annat Habitation Velier Foursquare 2013. Men den som blev en riktig klassiker för oss var Hampden 2011.

Innehållet i Habitation Velier Hampden 2011 är helt fantastiskt, och flaskan den kommer i förhöjer upplevelsen ytterligare. För oss är det en av rom-marknadens snyggaste paketeringar – kanske till och med den allra snyggaste.

Habitation Velier Hampden 2011 kommer på i kraftig Cask Strength, så den vaknar till liv direkt i glaset med en av jamaicansk “funk”. Här kommer nog en del vilja droppa i lite vatten för att göra smakerna lite mer lättolkade. Det är en enormt karaktärsrik rom, som man hittar nya toner i hela tiden, vilket nog kommer göra att den kommer att upplevas som häftig även om ett par år.

Habitation Velier Hampden 2011 sätter krav på sin mottagare, det vill vi vara tydliga med. Men om du känner dig redo att utforska riktigt kraftig och bra jamaicansk rom så är det här det bästa du kan ge dig på för tillfället. Vill du prova på lite snällare jamaicansk rom – så rekommenderar vi lika starkt vår silvermedaljör på 2019-topplistan.

Vi såg nu att Habitation Velier Hampden 2011 är inte helt slutsåld ännu – så om du är nyfiken finns det fortfarande möjligheten att köpa den! Den ligger på 995 kronor på Systembolaget, vilket är mycket prisvärt! Vi hoppas att det kommer att komma flera uppföljare till Hampden 2011 – och då kommer vi alla att hänga på låset!

5 Comments

 • Kul, läser gärna era recensioner och tycker om att så lite inspiration. Vi handlade denna online då jag sett vilka recensioner den har uppemot 9/10 blir den svårslagen. Priset online var ca 40 euro från Frankrike men den hittar man kanske inte för det i Sverige.

  Hoppas vi kanske ses på Birka i år då jag förstod att ni besökte romkryssningen dagen efter oss.

  Ha det gött

  • Mathias skriver:

   40 euro online för denna är inte möjligt, den finns inte under det dubbla priset! 995 kr på Systembolaget är bra. Däremot finns det många andra varianter, denna är lagrad ”LFCH”, en Habitation Velier Hampden ”White” kan du möjligtvis få för 40 euro, även det är ett bra pris, men den är inte lagrad alls.

 • Tore B skriver:

  Så sjukt häftig rom! Love!

 • Rogge skriver:

  Har en Habitation Velier Hampden 2010 HLCF 68,5 % hemma o öppnad
  Något ni provat ?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.