Angostura No.1

599 kr

  • Ursprung: Trinidad & Tobago
  • Lagringstid: 8 till 10 år, sen ytterligare 12 månader
  • Färg: Mahogny
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 92 av 100

Kategori: Tagg:

Vi har väntat så länge på att Angostura ska släppa någonting nytt! (Förutom Legacy by Angostura då förstås.) Och till slut så kommer en Angostura No.1, och vi är superspända! Är det en fördel eller en nackdel för Angostura No.1? Det kommer att avslöjas snart.

angostura-no_1-photo02

Lite snabb bakrund på Angostura No.1 då. Namnet No.1 kommer från att det är den första rommen i Angosturas serie “Cask Collection”. Vi hoppas ju så klart att det kommer en massa nummer efter det här också. Angostura No.1 gjordes i en upplaga på 9 600 flaskor, varav Sverige lyckades få 300-400 st, vilket ändå får ses som ganska mycket. (Danmark fick 180 flaskor.)

Så här beskrivs No.1 av John Georges, Master Distiller på Angostura:

No. 1 is a celebration of the House of Angostura’s rich heritage and artistry in blending some of the world’s finest rums. As the first rum to be introduced into The Cask Collection, we’re thrilled to share this signature debut with rum aficionados and enthusiasts alike.

Angostura No.1 är en blend av rom som lagrats mellan 8 och 10 år – som sen har lagrats tillsammans i ytterligare 1 år i så kallade “First Fill Bourbon Casks”.

Angostura No.1 kommer i Angosturas nya snygga flaska, och passar därför helt perfekt in i en uppställning med 1824 och 1919. Det kommer ju att ännu mer bidra till att Angostura No.1 blir ett samlarobjekt för Angostura-fans.

I flaskan vilar en mahognyfärgad vacker rom, med en mycket trevlig lyster. Den röda etiketten gör sig väldigt bra mot innehållet, så vi gissar på att de har funderat en hel del kring det!

Aromen är nötig, men med ganska mycket underliggande exotisk frukt. Den bjuder in till mycket olika intryck, så det är verkligen spännande första gången vi smakar Angostura No.1.

Smaken på Angostura No.1. är sen extremt len och söt – kanske lite oljig, men inte störande alls! Sötman är inte så mycket av vaniljkaraktär som man skulle kunna tro, utan det är mer åt mandelmasse-hållet. Angostura No.1. har en mycket liten kick på slutet, som kommer in som ett perfekt slut på all sötma.

Vi har i omgångar provat Angostura No.1. både rent formellt, men även till olika situationer och tillbehör. Och vi gillar den hela tiden! Den funkar grymt bra till en öl, till kaffe och som avec till maten.

Vi vill lyfta fram att Angostura No.1 är ordentligt söt. På ett härligt nötigt sätt. Och vi gillar det verkligen!

Vi är också mycket förtjusta över hur Angostura har lagt priset så lågt på en Limited Edition; så att fler har möjlighet att köpa och prova den! 599 kronor på Systembolaget är ett kanonbra pris!

angostura-no_1-photo01

angostura-no_1-photo03

angostura-no_1-photo06

angostura-no_1-photo07

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Angostura No.1”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.