Botran Solera 1893

399 kr

 • Ursprung: Guatemala
 • Lagringstid: 5-18 år med Solera-metoden
 • Färg: Ljusbrun koppar
 • Typ av rom: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 92 av 100

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Vi tänkte först köra lite bakgrundsinformation om Botran Solera 1893 – men vi sparar det till senare. Vi hoppar istället till en rom som kastar sig in direkt på vår favoritlista!

Botran 1893 är extremt fin i sin flaska – och i glaset får den en härlig färg som drar sig åt ljusbruna guldiga kopparnyanser!

Men vi skyndar vidare till aromen. Botran 1893 har en helt underbar arom! Det härliga med den är att den är supergod direkt. Den behöver inte vila i glaset så länge, utan den imponerar direkt. Aromen är mjuk med fina drag av karamell och torkad exotisk frukt. Vanilj och pomerans kommer också igenom tillsammans med enkla fatinslag.

Smaken är kraftfull med honung och sirap – utan att bli sliskig! Den balanseras upp fint av kryddighet, kaffe och lite lagom mycket fat! Eftersmaken är lång med ljuvlig smak av karamelliserad apelsin och banan – och sötlakrits!

Gillar du Zacapa 23:an? Men vill ha lite mer fart i din rom? Då är det läge att prova Botran 1893! Tänk Zacapa 23 med med en liten kick på slutet.

Priset på Systembolaget är löjligt bra! Och Botran Solera 1893 finns nu på hyllorna i upp till 200 butiker! Har du inte redan köpt en flaska – så gör det nu. Du kommer inte att bli besviken.

Botran Solera 1893

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Botran Solera 1893

 1. RomRom

  Kommentarer från förra sidan:

  Pierre Persson skriver:
  25 mars, 2018 kl. 20:29
  Doften är mycket angenäm och man kan sitta och njuta av de olika spåren man kan förnimma i den långa tider.
  Färgen är vacker. Djupt antik. Koppar, läder, betsat trä o.s.v.
  Smaken är ovanlig. Spritigt torr. Tunn och inte alls den tunna sirap som annars kännetecknar många sorter. Lämnar gommen och går direkt till näsan.
  Försvinner fort. Gör en koppling till hur glögg marknaden ser ut. Oftast är en glögg en söt saft med hög sockrad ton tills någon ska förfina glöggen och lyckas då som bäst med att justera smakerna eller spritsa till det så det inte liknar glögg längre.
  Diplomatico, plantation, quorhum, Dooley’s… Samtliga mer konventionella och botran en mer egen typ.

  Örjan Pettersson skriver:
  3 mars, 2018 kl. 18:53
  Hittade den i gömmorna har haft den stående länge. blev glatt överraskad, tyckte den var riktigt god, mindre sötma än zacapa 23 vilket passar mig utmärkt. Jag gillar zacapa 23 men den här var bättre tycker jag. Karamell, lite torkad frukt, samt en pepprig avslutning och en god mild fatsmak.

  Cristian skriver:
  7 mars, 2018 kl. 13:45
  Har en hemma, oöppnad.
  Informationen säger att Botran är ej sötad. Eller så har den väldigt lite socker efter destillering.
  Nu vill jag öppna min flaska! :)

  Nicostar skriver:
  2 december, 2017 kl. 00:15
  Känner apelsin nästa går över i beska. Flaskan känns brutal. Svårtolkad.

  Ola L skriver:
  16 oktober, 2013 kl. 22:29
  Håller med ! Den är inte söt nog och chanslös mot Diplomatico . Sitter just nu och jämför Botran med Quorhum och här vinner också Quorhum rätt lätt. Tips : Abuelo 12 , väldigt god och prisvärd .

  Fredrik skriver:
  21 maj, 2013 kl. 20:11
  Den är inte så tokig men med tanke på att Diplomatico Exclusiva finns för några tior extra…. (435:-) Den spelar ju i en helt annan liga och blir mitt val, slår enligt mig även Zacapa 23 Solera (599:-).

  Roger skriver:
  15 maj, 2013 kl. 22:46
  Har nu köpt 1 flaska Rum Botran – Solera 1893 – 18 years old
  http://www.cognac-paradise.de 44 euro
  Någon som provat ?

  tom skriver:
  14 april, 2013 kl. 01:56
  Köpte en flaska för några dagar sen efter att ha läst det höga betyget. Doftar underbart vanilj-kex och godis-butik. Lite banan finns också där. Tyvärr önskade jag mer sötma. Annars inte så spritig, vilket också är positivt.

  Eric skriver:
  9 april, 2013 kl. 19:14
  Köpte denna efter att ha läst ert lysande test. Själv gillar jag plantation då jag gillar sötheten och dom stora smakerna utan att ge en brännande känsla i munnen. Botran levererade varken eller av mina sökta smaker.. direkt i munnen undrar man vad är detta? och direkt efter kommer en brännande känsla av hetta. njää, detta var inget för mig..

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.