Arehucas Reserva Especial 18

2 kundrecensioner

595 kr

 • Ursprung: Gran Canaria, Spanien
 • Destilleri: Arehucas
 • Råvara: Sockerrör
 • Lagringstid: 18 år
 • Färg: Mahogny
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 84 av 100

Kategori:

Beskrivning

Arehucas Reserva Especial 18 kommer i en egenproducerad flaska – som därmed har ett helt unikt utseende. Formen är av en (delad) tunna, vilket känns både snyggt och kreativt. Den har en väldigt kompakt känsla, och till och med korken är lite speciell. (Den omfamnar öppningen, vilket gör Arehucas Reserva Especial lite svåröppnad ibland. Så ha inte bråttom!)

Arehucas Reserva Especial 18 är pigg och lite spritig i aromen, med inslag av frukt. Men om det är något vi ska uttrycka oss lite besvikna över, så är det ändå aromen. Men det tar Arehucas Reserva Especial igen i smaken!

Den har en ganska överraskande övergång i smaken. Den får mycket mer fyllighet och sötma – utan att bli alls oljig. Det är jättemycket kola-toner med underliggande vanilj – med precis lagom mycket spår av fat.

Eftersmaken hade kunnat vara lite kraftigare, men den lämnar en mycket spännande och karaktärsfull smak – vilket får en att vilja smaka mer.

Arehucas Reserva Especial 18 är en rom som man verkligen inte tröttnar på. Den har en mycket speciell bakgrund – och med det har den fått en mycket speciell stil. Vi lägger in den i kategorin rom-som-alla-borde-prova-om-man-ska-utforska-all-rom.

Vi besökte Arehucas i slutet av 2017, vilket vi starkt kan rekommendera! (Under 2018 ska de förhoppningsvis bli klara med sin nya flygel för provningar, som såg ut att bli fantastisk!)

Ytterligare information

Betyg

Märke

Destilleri

Ursprungsland

,

Skola

Alkoholhalt

Inköp

Typ

Lagringstid

Sötma

2 recensioner av Arehucas Reserva Especial 18

 1. Runo

  En fantastiskt god rom en av de bättre jag smakat. En egen smak som är mild och len.

 2. Stefan U

  Wow, En helt prisvärd dryck som MÅSTE provas, långt ifrån många andra smaker av söt rom.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.