Skip to main content

JFS RÅMM Collection

By 13 maj, 2015september 7th, 2015kul, ny rom, nyheter, pressrelease, Råmm, Sverige

ramm-limited-edition-large

Vi hade hört lite om satsningen JFS Råmm tidigare, men det var med stor förtjusning som vi fick reda på att lanseringen är i full gång! Vi lägger upp all information från pressreleasen här – så hoppas vi få tillfälle att återkomma med mer tankar och intryck. Till en början släpper de sin 12-åriga Limited, men Råmm kommer att släppa ytterligare några produkter, bland annat en 8-åring. Vi återkommer med mer information om det senare.

Pressrelease:

En speciell kombination av småland och Karibien. Det började för länge sedan, redan i början på 1800-talet kom den första romen till Sverige från vår enda koloni St Bartolomé i VästIndien. Tillsammans med nya kryddor blev rom ett exotiskt inslag i den svenska importen. Nu 150 år senare väcker vi åter liv i vår historia. JFS RÅMM kombinerar det bästa från Karibien med smaker och hantverk från Småland. Vårt mål var att skapa en ny spritupplevelse, en mer europeisk smakupplevelse med mindre sötma och en lång aromatisk kropp.

JFS RÅMM Limited 12
Vi har provat oss fram i över två år för att skapa denna speciella blend. Grundblenden kommer ifrån Barbados och Jamaica. Här hemma görs en ny blend med inslag av småländska smaker. Därefter lagras den ytterligare i tre månader innan den tappas på handblåsta flaskor från vårt glasbruk. Vattnet hämtar vi från Sveriges djupaste sjö, Vättern, vilket bidrar till JFS karaktär.

Den här begränsade serien finns endast i 2000 ex, varav 1000 ex är paketerad i vår handgjorda läderbox/minibar tillsammans med två handblåsta Spiritkupor och CD:n JFS Forest Music. 1000 flaskor är paketerade i handsydda skinnpåsar. 600 är i italienskt antikläder och 400 är i älgskinn.

RÅMM Limited 12 finns att beställa från Systembolaget

ramm-limited-edition-picture01

6 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.