Romkunskap och romtips: Richard Seale och Doorly’s XO

Vi sprang på en fantastiskt video som märkligt nog bara har runt 20 000 visningar. Det är 2 minuter och 15 sekunder av grym rom-allmänbildning – levererat av en av de allra största namnen i romvärlden Richard Seale.
”We never went through a modernization stage like larger territories so we came to column stills very late. It means that we never abandoned pot stills and we make a better rum because of this mixture.”

En bonus till det bra innehållet i videon är Richard Seales dialekt.

Foursquare Distillery utsågs till Årets romproducent 2016, och vill du känna på vilken typ av rom deras framställningsmetod skapar – så är det Doorly’s XO du ska satsa på!

Och för att göra det extra praktiskt, så finns Doorly’s XO på hyllorna på Systembolaget. (Inte på alla Systembolag kanske, men på många!) Doorly’s XO är en extra passande rom till sommarhalvåret – då det är en prisvärd rom som både går att dricka rent och använda i drinkar!

One Comment

  • Cristian skriver:

    Förmodligen den bästa rom på marknaden till en bra pris. Rent rom utan tillsat socker eller karamell. Prova Criterion, Zinfandel (finns på PK huset) eller 2004. Bra grejer!
    Gillar Plantation men ”dossiering” med socker kanske gömmer en dåligt rom(?). Det kan vi aldrig veta.

    Vi får väl ge oss in i whisky-Rom världen för att dricka unadultered-Rum.

Leave a Reply