Skip to main content

En kul nyheter – och en välförtjänt utmärkelse – så vi kör pressreleasen i sin helhet:

foursquare-logo-photoVid den 21:a upplagan av sprittävlingen International Spirits Challenge 2016 (ISC) blev romproducent R L Seale & Co Ltd (Foursquare Distillery) från Barbados utsedd till årets romproducent 2016. I Sverige är R L Seale och destilleriet Foursquare mest kända för att ligga bakom rommen Doorly’s XO och, den för Sverige unika, Doorly’s 6 Years. Båda finns tillgängliga i Systembolagets fasta sortiment genom Renbjer & Magnusson AB. Doorly’s XO blev även belönad med en silvermedalj.

Utöver utmärkelsen som Årets Romproducent och silvermedaljen för Doorly’s XO fick samtliga sju inskickade bidrag medalj. R L Seale & Co Ltd var den enda producenten som fick ta emot två guldmedaljer. Den ena för sin specialutgåva Foursquare Zinfandel Cask Blend och den andra för en strikt begränsad utgåva kort och gott, kallad Foursquare 2004 Cask Strength. Övriga fyra medaljer var av silvervalör och gick till Doorly’s 12 Years och Foursquare 9 Years Port Cask (som båda finns tillgängliga genom Systembolagets privatimport via Renbjer & Magnusson AB) samt de båda begränsade utgåvorna Foursquare 2006 och Foursquare 2013.

Ägaren, tillika master distiller, Richard Seale säger ”Vi ställer sällan upp i tävlingar men inför 2016 har vi släppt ett antal specialbuteljeringar och ISC har vuxit till att bli den mest respekterade tävlingen så tajmingen var helt rätt. Det här är ett fint erkännande till Foursquare som destilleri och till vårt lilla, men dedikerade och erfarna team.”
R L Seale grundades 1926 och är en av få kvarvarande helt familjeägda och oberoende romproducenter i världen. Familjen Seale äger Destilleriet Foursquare där Doorly’s Rom och serien Foursquare med begränsade utgåvor produceras. Drivande i alla led av produktionen och för utvecklingen är fjärde generationens romdestillatör Richard Seale.
I Systembolagets fasta sortiment finns två olika uttryck av Doorly’s tillgängligt.

Doorly’s 6 Years art nr. 508 – 147 kr, 40% 350 ml 

Doorly’s XO art nr. 538 – 389 kr, 40% 700 ml

Doorly’s är en serie helt osötad rom från Barbados av den brittiska skolan. Master distiller Richard Seale är en av romvärldens mest innovativa rommakare med en djup passion för att producera perfekt rom med stor smak helt och utan tillsatser eller socker. Doorly’s 6 Years har lagrats i sex år gamla bourbonfat av amerikansk vitek och Doorly’s XO har efter det getts ytterligare djup genom en sluttlagring i 1-2 år på fat som tidigare huserat sherry av typen Oloroso.

doorly-rum-photo

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.