Skip to main content

Den svenska vinnaren av den prestigefulla tävlingen Bacardi Legacy är utsedd. Stort grattis till Kaitlin Wilkes som vann med sin drink ”Gonzo”. (Recept hitta du längst ner på sidan)

Vi kör hela pressreleasen här:

Kaitlin Wilkes gör Sveriges bästa cocktail

Under en nationell final i London på tisdagskvällen utsågs Kaitlin Wilkes tävlingsbidrag ”Gonzo” till Sveriges bästa cocktail. I maj ställs hon mot ett 40-tal andra världsfinalister i kampen om att vinna BACARDÍ Legacy 2017. Där tävlar Kaitlin om att få sin cocktail utnämnd till en äkta BACARDÍ-klassiker och få servera den på några av världens mest prestigefyllda barer.

Vid den nationella finalen som igår avgjordes i London utsågs Kaitlin Wilkes till svensk vinnare. Kaitlin är till vardags assisterande bar manager på Corner Club i Stockholm och säkrade med sin cocktail ”Gonzo” en plats i den globala finalen av BACARDÍ Legacy 2017, som går av stapeln i Berlin under maj nästa år.

– Intresset för att dricka högkvalitativa cocktails växer alltmer i Sverige och därför blir det extra roligt att få representera Sverige i den globala finalen. Konkurrensen kommer bli otroligt tuff, redan i London var alla väldigt duktiga, så det är verkligen en ära att få tävla mot alla dessa bartenders. Nu kommer jag satsa 110 procent på den globala finalen i maj 2017, säger Kaitlin Wilkes, assisterande bar manager på Corner Club.
Sedan starten 2008 har syftet med BACARDÍ Legacy varit att upptäcka nya cocktails som har potential att bli morgondagens klassiker, precis som BACARDÍ Mojito, BACARDÍ Daiquirí och BACARDÍ Cuba Libre. Det som kännetecknar signaturdrinkarna i BACARDÍs portfölj är att de är tidlösa och perfekt balanserade, vilka också är kraven för att bli erkänd som en sann ”Legacy”-cocktail. Vinnaren av BACARDÍ Legacy får utöver chansen att skapa en modern klassiker, resa jorden runt och besöka barmässor, BACARDÍ-destillerier och även gästspela på några av världens mest välkända barer.

– BACARDÍ Legacy är en av världens största cocktailtävlingar och det är en enorm chans för bartenders att skapa sig ett namn och även att lyfta det hantverk som ligger bakom varje drink. Konkurrensen i år var verkligen stenhård, men det som utmärkte Kaitlins cocktail var dess sammansättning, den är verkligen perfekt balanserad. Nu ska det bli mycket spännande att se hur väl vår svenska finalist står sig mot den yppersta världseliten i den globala finalen nästa år, säger Richard Man, Brand Ambassador för BACARDÍ i Sverige. Vid deltävlingen i London den 8 november deltog också Andrea Patelli från Little Quarter, Stockholm och Nathalie Haglund från Pharmarium, Stockholm.

bacardi-legacy-winner-2017-swe-photo

Vinnardrinken – ”Gonzo”

  • 50 ml Bacardi 8
  • 20 ml Maraschinolikör
  • 10 ml Amontilladosherry
  • 3 ml grapefruktbitter
  • Toppad med Tonic water
  • Garnering: Rosa grapefrukt
  • Glas: Highball

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.