Skip to main content

Romprovning La Habana, Stockholm

By 25 april, 2012augusti 11th, 2019rombarer, romprovning

Romprovning La Habana, Stockholm
La Habana ligger på Sveavägen i Stockholm. Man vill skapa en miljö som ger känslan av en kubansk restaurang / bar / lounge. Detta lyckas man bra med! Dagen till ära så är det 30 grader ute, och det gör känslan ännu mer äkta! Fläktarna går på högvarv i sann kubansk still! Det är en generellt en skön och avslappnad känsla som genomsyrar La Habana.

Eftersom bekräftelse på bokningen först dök upp på fredagen så hade vi en känsla i kroppen av att La Habana möjligtvis missförstått vår förfrågan om romprovning. Mycket riktigt så hade den trevlige killen som mötte upp oss ingen aning om bokningen.

Det vi skulle få prova visade sig vara tre olika romsorter: El Dorado 15-årig, Rum Sixty Six Family Reserve 12-årig och Appleton Estate 250th Anniversary Rum, sen halkade det in en bonusrom i form av Cadenhead’s Green Label Guyanan Rum 9-årig. La Habana har fokus på rom från Jamaica snarare än Kuba vilket känns lite förvirrande. Att sen bara en rom i provningen var från Jamaica gör att det saknades röd tråd helt och hållet! Den väldigt exklusiva Appleton Estate 250th Anniversary Rum lyftes fram som en av de bästa rommer som finns. Vi slogs inte av stolen då den kändes både tam i doft och smak.

Utöver detta fick vi även möjligheten att prova på den Brasilianska Cachaca:n. Cachaca kan liknas vid Rhum Agricole och destilleras även den på färskpressad sockerrörssaft. Cachacan har en speciell smak, smakar nästan som en riktigt risig tequila. Om man dricker den i Brasilien så blandas den ut med socker eller som innehåll i t.ex. Caipirinha. Att dricka den ”rent” som vi gjorde igår är ingen höjdare men den var ändå kul att ha smakat och hört lite om Cachaca.

Vår värd gjorde verkligen sitt bästa, men för ett sällskap som bokat den “stora romprovningen” skulle det nog upplevts som aningen kort och (vilket berodde på att informationen inte kommit fram) oförberett. Vi kommer dock absolut att besöka La Habana igen, för att ge den sköna personalen en ärlig chans att vara mer förberedda! Vi skulle för framtiden gärna se att de halverade drickan i glasen, och istället lägger till 2 eller 3 rom till i provningen.

Provningen på La Habana gjordes i juni 2011.

One Comment

  • Peter skriver:

    La Habana ligger ju lite tråkigt på Sveavägen, men personalen och atmosfären inne är kanon! Har inte kört romprovningen, men det kanske skulle vara värt ett försök! Tack för tipset! MVH Peter

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.