Skip to main content

Unhiq XO – Månadens rom april 2012

By 3 april, 2012juli 23rd, 2019köptips, Månadens rom, Topplistor, Unhiq

Månadens rom april 2012 är Unhiq XO! Vi vill lyfta fram Unhiq XO för att den är en otroligt välarbetad rom, som verkligen sticker ut! Visst, den kostar ganska mycket, men den är värd krona!

Unhiq XO är gjord på melass och framställs med solerametoden. Den ska vara lagrad mellan 21 och 25 år – vilket enligt oss ger den en perfekt komplexitet!
En av de saker som gör Unhiq XO speciell är att den till skillnad från många andra rom, destilleras till 70-75% och sedan späds ner till 42%. (Normal utspädning görs ofta på 90 procentigt destilat). Detta ska ger Unhiq XO en naturligt sötare smak än många andra rom, och en otrolig mjukhet i smaken!

Hur är Unhiq XO då? Till att börja med är flaskan spektakulär! Den kommer i flaska på 50 cl, med ett litet “trästativ” – som iof känns lite överflödigt. Flaska i sig är snygg nog! Färgen är naturligt mörk, med gyllene mahogny-toner!
Aromen har grymt fina inslag av kaffe, exotisk frukt och karamell! Smaken är sen snyggt balanserad utan att bli för söt! Smaken följer aromen med exotisk söt frukt, karamell och lite kryddor! Trots sina 42%, så har Unhiq XO en otroligt len eftersmak!

Unhiq XO - Månadens rom april 2012

Så det är inget att vänta på! Har ni möjlighet – skynda er att beställa Unhiq XO från Jakobsson & Söderström! Nu!

Ursprung: Dominikanska Republiken
Alkoholhalt: 42%
Pris: 1019 kr från Jakobsson & Söderström

Länkar till våra tidigare artiklar om Unhiq XO:

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.