Skip to main content

Mörkt & Stormigt i Skärgården – blanda en enkel drink på båten!

By 30 april, 2012januari 11th, 2013diverse, drinktips, Recept

Enkel drink på båten
Vill du överraska dina båtvänner med en god och enkel drink när ni kommer i hamn? Trött på att dricka dåligt blandad Gin & Tonic utan is? Satsa på en förenklad Dark & Stormy! Det du behöver packa ner inför avresa är:

 • Valfri mörk rom
 • Lime (håller sig bra i en vecka i mörkt och svalt utrymme)
 • Ginger Beer (Här kan du köpa Ginger Beer i Stockholm)

Ginger Beer lägger du direkt i kylen eller annan sval lösning (inte för att den blir gammal, men eftersom du antagligen inte har någon is på båten?)

Blanda Dark & Stormy (Light): Plocka fram vanliga dricksglas. Fyll på med ordentligt med rom, kläm i ordentligt med lime, och toppa upp med Ginger Beer! Vi har i det här receptet tagit bort Angostura Bitter, eftersom det kan vara slabbigt och lämnar svårstädade fläckar! Men ska du ut i en lyxig båt, eller i en riktig gammal skorv, så ta med det också och ta några stänk i drinkarna innan serveringen. (Finns att köpa på Systembolaget)

Inte bara får du en god drink att imponera de andra båtägarna med, utan du kan också säga att den hjälper mot sjösjukdom med sin ingefära!

4 Comments

 • Klas skriver:

  Jag skickade in en beställning via privatimport nu får se om det allsmäktiga Systembolaget kan ordna flaskorna. Det finns ju importörer i sverige så bör ju inte vara problem tycker jag.

 • Klas skriver:

  Ni glömde att riva färsk ingefära att ha i! Sen är gosling black seal bäst att ha i. Är det nån som vet hur man får tag i den i sverige säg till :-)

  • Klas skriver:

   Skönt att språknivån blir så bra på telefon. Men ni fattar antar jag :-)

  • RomRom skriver:

   Ja, egentligen ska det vara Gosling’s Black Seal men de flesta mörka rom funkar okej – om du har en bra Ginger Beer! Och att riva lite ingefära i är ett mycket bra tips! Framförallt om du har en lite mildare Ginger Beer!

   Det är synd att Black Seal inte finns på Systembolaget – men vi tror inte att det är helt omöjligt att den kommer komma in i beställningssortimentet!
   Det har även viskats om att det kan komma färdigblandad Dark n Stormy på burk! Nån som har provat det?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.