Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII

727 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Foursquare Distillery
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 12 år
  • Årgång: 2005
  • Färg: Orange kopparton
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 42%

Betyg: 79 av 100

Kategori:

Beskrivning

Det är omöjligt att recensera Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII utan att nämna den nya flaskan. Tres Hombres har haft många nytänkande och fina flaskor, men 2017 års flaska är en ny toppnotering. Flaskan har klassisk pirat-stil, men med ett lager av modern och stilren design över sig. Tydligen så är illustrationerna på flaskan gjord av en besättningsmedlem på Tres Hombres (båten alltså).

Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII i sig har en nästan orange ton – vilket känns lite överraskande. Men i glaset får den en lite lättare kopparton, och den har en fin lyster.

Första aromen är lite av en besvikelse. Innan den har fått lugna sig har den en väldigt spritig ton. Så ge den några minuter att lugna sig. När vi provar Edition 20 Porto Bayan XII så använder vi ett ganska litet och slutet glas – och då tog det närmare 5 minuter för den att öppna upp sig. Men när den väl vaknar till liv, så tittar det fram en mjuk citrus i aromen.

Smaken är sen först len – med en mycket lätt sötma – typisk för rom från Foursquare Distillery. Men i eftersmaken är det sen nåt nytt som dyker upp; vi lyckades inte riktigt sätta fingret på vad det är. Vi gissar på att det är något karaktärsdrag från slutlagringen på portvinsfat. Men det är väldigt överraskande – och det känns ganska kännetecknande för Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII. Från första arom till eftersmak är det lite av en berg- och dalbana. Det är gott men ganska spretigt.

Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII kom i en begränsad upplaga på 3000 flaskor. Det kan låta som ganska mycket, men den verkar ha gått åt i flera av de butiker vi har kollat med.

Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII är lagrad i 12 år på Bourbon-fat, och har sedan slutlagrats i 8 månader på portvinsfat.
Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres 2017 Edition 20 Porto Bayan XII”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.