Tres Hombres Gran Añejo 2011

450 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: upp till 8 år
  • Årgång: 2011
  • Färg: Mörk men naturlig
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Tres Hombres Gran Añejo 2011 är en 8-årig solera-rom, som har mer att berätta än någon(?) annan 8-årig rom på marknaden! Vi kommer bara att köra den korta storyn här, och spara vår hyllning till Tres Hombres till lite senare! Snabbsammanfattat; Tres Hombres väljer ut en rom varje år och seglar tillbaka den till Europa tillsammans med andra utvalda varor från Karibien/Västindien! 2011 kom de hem med en 8-årig solera från Dominikanska Republiken, och det är nu den som vi ska berätta lite om!

Vi börjar med det yttre – flaskan är (i det här fallet) charmigt amatörmässig, med en enkel etikett på en mycket medioker flaska. Det är ett steg upp från Tres Hombres Gran Añejo 2010, men fortfarande ordentligt simpelt! Tres Hombres Gran Añejo 2011 i sig har en trevlig mörk färg som gör sig fint i glaset – och i flaskan för den delen också!

Tres Hombres Gran Añejo 2011 har en ganska mild arom med lite drag åt citrushållet och även lite vanilj! Aromen är ganska neutral, vilket ger plats för intryck av smaken! Smaken är typisk för Dominikanska Republiken, med starka inslag av vanilj och kola. I Tres Hombres Gran Añejo 2011 finns även ganska mycket fat, men det balanseras upp fint av söttman av vanilj, kola och torkad frukt! En mycket trevlig rom kan det sammanfattas som!

Tres Hombres Gran Añejo 2011 kom i en begränsad upplaga på 5000 flaskor, som inte är slut ännu – men den kan ändå vara lite knepig att få tag i! Är ni dedikerade i er jakt på den, så fick vi uppfattningen om att Holland är bästa stället att söka på!

Det som lyfter Tres Hombres Gran Añejo 2011 ytterligare ett steg är att den är att klassas som “Fair trade” och att den genom transport på segelbåt har mindre miljöpåverkan än många andra! Vi vet att det kan vara svårt att säkra alla miljö- och ekomärkningar, men i Tres Hombres fall så tror vi i alla fall på det!

Tres Hombres Gran Añejo 2011

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres Gran Añejo 2011”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.