Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven

599 kr

  • Ursprung: La Palma, Kanarieöarna, Spanien
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Lagringstid: ca 5 månader
  • Årgång: 2016
  • Färg: Ljust guldig ton
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40,4%

Betyg: 84 av 100

Kategori:

Beskrivning

Nu när Tres Hombres har utökat sitt årliga rom-utbud till fem(!) rom, så blir det en ännu större utmaning att benämna dem rätt! Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven har sitt ursprung från destilleriet Aldea på La Palma (Kanarieöarna). När den lastades på Tres Hombres skepp, så var den fortfarande en vit rom, så all färg den har har den fått från franska ekfat på sin 5 månader långa resa på Atlanten.

tres-hombres-2016-edition-11-ron-joven-photo03

Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven är inte en uppföljare till någon tidigare rom från Tres Hombres – och det Tres Hombres yngsta rom hittills. Den är verkligen ett spännande tillskott i deras produktserie, och som alltid med Tres Hombres rom, så kommer den i en begränsad upplaga – i det här fallet i 1700 flaskor.

Till det yttre, så är vi förtjusta i Tres Hombres nya förpackningar (2016 alltså). De har gått tillbaka till en lite enklare stil – och det tycker vi passar det bra.

Aromen är lite udda, och för tankarna till en fin grappa, snarare än en ung rom.

Vår förväntning på smaken är att den ska vara lite klösig och att det ska finnas en vass spritighet. Men oj, va fel vi har – Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven är len och faktiskt ganska söt. Vi stoppar in Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven i kategorin “Premium White Sipping Rum” – och där är den absolut det bästa vi har provat.

När vi har lagt allt provande åt sidan så återstår fortfarandet ett STORT PLUS som vi måste lyfta fram. Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven är producerad av sockerrör som ekologiskt odlade. Vi väntar fortfarande på att det detta ska bli en trend – och det kanske är Tres Hombres som kommer hjälpa till att dra igång den trenden

tres-hombres-2016-edition-11-ron-joven-photo04

Systembolaget hamnar Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven på 599 kr, så den kanske inte är för alla. Men om du vill utöka samlingen med en överaskande och god vit (eller i alla fall nästan vit) – så är det här ett toppenval.

tres-hombres-2016-edition-11-ron-joven-photo05tres-hombres-2016-edition-11-ron-joven-photo07

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres 2016 Edition 11 Ron Joven”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.