Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bayan

719 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Foursquare
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 8 år
  • Årgång: Buteljerad 2016
  • Färg: Koppar med inslag av brunt
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 43,1%

Betyg: 85 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi presenterar Tres Hombres nya tillskott för 2016 genom att ta lite bakgrundsinformation:

Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan är producerad av Foursquare Distillery – ett av rom-världens allra äldsta och mest prestigefulla destillerier. Foursquares Master Distiller/Blender är Richard Seale, som är en mycket skicklig och strikt – och som alltid undviker tillsättning av socker, färgämnen och andra tillsatser. Och så är även fallet för Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan.

Innan rommen lastades på Tres Hombres skepp så lagrades den i 8 år på gamla bourbonfat på plats på Barbados. För att ge Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan ytterligare karaktär, så bytte de tunnor precis innan rommen lastades på skeppet. Under sin 3 månader långa seglats tillbaka till Europa, så slutlagrades rommen på fat som använts för lagring av vin. Att använda vintunnor för slutlagring är trendigt just nu – så det är en väldigt spännande kombination av rom från en av världens skickligaste och mest disciplinerade tillverkare – som sedan har fått en lite “trendig” slutlagring av det “modena” Tres Hombres.

Precis som alla Tres Hombres 2016-flaskor så kommer Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan i en ny klassigt stilig flaska. Barbados-rommen har smyckats med en lila etikett som sticker ut lite i årets serie.

tres-hombres-2016-edition-13-old-bajan-photo04

Aromen är strikt, och behöver lite tid att växa. Då tittar det fram lätta toner av smörkola i kombination med torkad frukt och fat.

Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan har en mycket speciell smakstil – men utan att kännas för experimentell Den är verkligen superkryddig i smaken – och den speciella slutlagringen har satt ett tydligt avtryck. Men trots kryddigheten så lyckas den ändå vara len – och lämnar en fantastisk eftersmak. Allt med en mycket begränsad sötma.

Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan växer med tiden. Den behöver tid att få andas i glaset, och det är även bra med lite tid för smaklökarna att ställa in sig. Så precis när glaset är tomt så känner vi oss sugna på att smaka vidare. Vi testar Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan med några olika typer av choklad, men det upplevde vi inte som en bra kombination. Vi rekommenderar istället Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan framför allt som avslut på en god måltid. Den har väldigt starka karaktärsdrag som kan behöva lugnas lite av en uppvärmda smaklökar.

Vi tänker oss att det är ganska många som skulle vilja köpa Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan. Den passar dem som samlar på Tres Hombres (vi vet att ni är många som gör det – vår samling är tyvärr ofullständig) – och den även passar dem som gillar Doorly’s och annan rom från Richard Seale.

Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bajan kommer – som all Tres Hombres rom – i en begränsad upplaga. 3500 flaskor finns det att njuta av.

Det är alltid svårt att betygsätt en rom som vi hade väldigt höga förväntningar på. Men det här nya tillskottet i Tres Hombres-familjen levererar en spännande och unik upplevelse – och en bra story – så betyget kan inte bli annat än högt!

tres-hombres-2016-edition-13-old-bajan-photo06tres-hombres-2016-edition-13-old-bajan-photo03

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres 2016 Edition 13 Old Bayan”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.