Tres Hombres Gran Añejo 2010

570 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: upp till 8 år
  • Årgång: 2010
  • Färg: Mörk bärnsten
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 6 av 10

Kategori:

Beskrivning

Tres Hombres Gran Añejo 2010 är Tres Hombres första årgång av rom. Vi kommer bara att köra den korta storyn här, och spara vår hyllning till Tres Hombres till lite senare! Snabbsammanfattat; Tres Hombres väljer ut en rom varje år och seglar tillbaka den till Europa tillsammans med andra utvalda varor från Karibien/Västindien! 2010 kom de hem med en 8-årig solera från Dominikanska Republiken, och det är nu den som vi ska berätta lite om! (Det här är samma inledningstext som på Tres Hombres Gran Añejo 2011, av den enkla anledningen att 2010:an och 2011:an har ungefär samma bakgrund!)

Vi gillar ju konceptet kring Tres Hombres starkt, så vi är lite partiska när vi provar Tres Hombres Gran Añejo 2010. Men den är inte så bra faktiskt. Den är första generationen rom för Tres Hombres, och det märks. Gran Añejo 2010 är lite kantig och är dåligt balanserad – lite vad man kan förvänta sig av en sämre genomarbetad 8-årig solera rom.

Aromen har lite svaga toner av citrus, och kan kännas lite sur – även om vaniljen är mest dominant. Smaken är sedan mer åt vanilj och kola – men det ligger en liten rivighet i Tres Hombres Gran Añejo 2010 som vi inte tycker känns bra! Den påverkar eftersmaken, vilket känns viktigt med just Gran Añejo 2010 – eftersom man inte har någon vacker flaska framför sig att sitta och njuta av. Paketeringen av Gran Añejo 2010 visar också tydligt att det är deras första årgång – tryckeriet som gjorde etiketterna borde få en ordentlig hemläxa.

Vi vill ju hylla Tres Hombres ekologiska och miljövänliga tänk, men Tres Hombres Gran Añejo 2010 får en 6:a i betyg – när den egentligen i arom, smak och utseende kanske bara förtjänar en 5:a. Men vi känner att det är rimligt att ge Gran Añejo 2010 det här betyget – i väntan på att vi har skrivit klart om Tres Hombres 2012!

Tres Hombres Gran Añejo 2010

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres Gran Añejo 2010”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.