Tres Hombres 2013 Edition 04 La Palma

791 kr

  • Ursprung: La Palma, Kanarieöarna, Spanien
  • Lagringstid: 15 år + 8 månader på båt
  • Buteljering: 2013
  • Färg: Guld
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 42%

Betyg: 86 av 100

Gamla betygsskalan: 8 av 10
Kategori:

Beskrivning

Vi hade förväntat oss att Tres Hombres skulle släppa en ny rom 2013, men istället blev det två stycken! (Och egentligen tre om man räknar in Captain’s Choice.)

På sin segling över till Västindien, så stannade Tres Hombres båt till på La Palma på Kanarieöarna, och fastnade redan då för den här rommen. Tres Hombres 2013 Edition 04 är något så pass ovanligt som en “spansk” agricole. Den kommer från ett litet destillera på La Palma, och enligt storyn så klättrade ägaren av destillerat upp på en cistern och hissade ner en flaska i ett snöre. Den rom som fiskades upp blandades sen ut med vatten och Tres Hombres gillade den så pass mycket att de bestämde sig för att slå till direkt. Den späddes direkt på plats med La Palmas mycket rena källvatten, sen lastades den på Tres Hombres skepp.

Tres Hombres 2013 Edition 04

Så Tres Hombres 2013 Edition 04 har lagrats 15 år på Kanarieöarna, sen ytterligare 8 månader på en båt fram och tillbaka över Atlanten!

Men det faktum att de plockade upp Kanarieöarna-rommen innan den från Dominikanska Republiken gör ju att ordningen på “Edition-namnen” blir lite förvirrande. Edition 05 är ju alltså uppföljaren till Edition 03. Så till er som är stora fans av Tres Hombres 2012, och Tres Hombres 2013 Edition 05 (från Dominikanska Republiken), så vill vi ändå höja ett varningens finger. Edition 04 är mycket mer strikt och kraftigare än sina förgångare. Det är en agricole, så förutom varumärket Tres Hombres så har inte Edition 05 och Edition 04 (eller 03) så mycket gemensamt. Annat än den höga kvalitén!

Tres Hombres 2013 Edition 04 har en så otroligt charmig och guldig färg i sin flaska! Flaskan är lite högre och smalare än Tres Hombres 2013 Edition 05, vilket ger dem ett väldigt charmigt utseende tillsammans.

Aromen är skarp och domineras till en början av torrt trä. Men när Tres Hombres 2013 Edition 04 har fått vila lite växer det fram strama fina drag av vanilj.

Smaken behöver också lite tid att vila sig till rätta. Vi tycker att den precis i början är lite torr och sträv, med träiga inslag. Men efter ett tag så växer intensiva drag av exotisk frukt och vanilj fram. Sötman hålls väldigt stram, och vi tror att Tres Hombres 2013 Edition 04 är en rom som kommer att bli mer och mer spännande för varje gång vi provar den. Och det kommer nog bli en hel del gånger under det kommande året!

Trots olikheterna med tidigare Tres Hombres rom, så gillar vi verkligen Tres Hombres 2013 Edition 04. Det är en modigt drag av dem att ta in en mycket “svårare” rom i sin line-up, men det funkar bra! 2013 Edition 04 är intensiv och kraftfull, men välbalanserad – precis vad en Agricole behöver.

Tres Hombres 2013 Edition 04 kommer i en mycket begränsad upplaga.

Tres Hombres 2013 Edition 04

Tres Hombres 2013 Edition 04

tres-hombres-edition-04-aditional-photos-02

Mer information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres 2013 Edition 04 La Palma”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.