Santa Teresa Ron Selecto

399 kr

  • Ursprung: Venezuela
  • Lagringstid: upp till 10 år
  • Färg: Mörk fin koppar
  • Typ: Finare drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Santa Teresa Ron Selecto är en lite mer exklusiv drinkrom från Santa Teresa. Ron Selecto är en blend rom lagrad på amerikanska ekfat mellan 3 och 10 år.

Seleco kommer i en flaska som känns väldigt udda i Santa Teresas utbud. Vi har hittat gamla bilder på när den verkade komma i samma flaska som Santa Teresa Bicentenario, men vi har inte grävt djupare i bakgrunden till det! Men i glaset har Ron Selecto en mörk och fin kopparfärg.

Aromen är bra balanserad – fruktig med inslag av ek och vanilj. Den är däremot märkbart kort och i svagaste laget. Inget som fyller rummet med andra ord!

Smaken är mer markant och god! Precis som i aromen är vanilj, ek och torkade frukter tydliga – vilket ger en len och rund eftersmak! Den har en mjukare och rundare i smak än vad Santa Teresas yngre drinkrom har – Claro och Grand Reserva. Något som överraskar oss med Selecto är eftersmaken, som dröjer sig kvar extreeeeeemt länge.

Vi tycker att Ron Selecto funkar medelbra att dricka rent, men inte i några större mängder. Men det är inte vad den egentligen är tänkt att användas till heller.

Ron Selecto är en finare drinkrom, som en ren konkurrent till Havana Club 7. Framför allt om du vill ha en lite stramare rom att blanda drinkar på – och inte är ute efter för mycket sötma och vanilj.

Santa Teresa Ron Selecto

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Santa Teresa Ron Selecto”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.