Santa Teresa Rhum Orange

356 kr

 • Ursprung: Venezuela
 • Lagringstid: 2+2 år
 • Färg: Rödguld
 • Typ av rom: Avec eller drinkrom
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 80 av 100

Kategori:

Beskrivning

Santa Teresa Rhum Orange är inte lik någon rom som vi har provat tidigare och det är beroende på att det inte är helt solklart om det är en rom eller en likör. Men med alla olika kryddade rom vi har provat tidigare, så skulle det kännas diskriminerande att inte kalla Santa Teresa Rhum Orange för en rom! Det är ju trots allt bara en ung rom (Santa Teresa Claro), som har fått vila i ytterligare två år tillsammans med socker och färska apelsiner. Så vi tar oss friheten att kalla den för en “Apelsinrom”, och lägga den i kategorin “Kryddad rom”.

Hur är Rhum Orange då? Vi tycker verkligen inte att den ska blandas ihop med apelsinlikörer som finns på marknaden! Alkoholhalten är på starka 40%, vilket gör att den känns väldigt mycket mindre sliskig än vanliga likörer! Och en för oss stor skillnad är att Rhum Orange smakar äkta apelsin – inte apelsinessens eller pomerans.

Nu var vi ju nästan framme vid vårt betyg, men vi tar ett litet snabbt steg tillbaka och går igenom hela Santa Teresa Rhum Orange!

Flaskan säger lite mer likör än rom, men den är stilig. Vi kan dock misstänka att den kommer ha lite svårt att få plats i vissa hyllor, då flaskan är ganska hög.

I glaset så är Santa Teresa Rhum Orange mörk åt det rödare hållet – lite som ett riktigt kraftigt dessertvin. I samma sekund som glaset fylls, så sprider sig den mycket kraftiga apelsinaromen, och det går inte direkt att prata om några andra karaktär än apelsin.

Smaken är sen riktigt bra! Vi är inga likör-älskare, men det här är en helt annan sak! Det är ju om vi ska vara helt ärliga inte en “rom-upplevelse” heller, men det är ju jättegott! Det är verkligen äkta apelsin man känner smaken av – Santa Teresas egenodlade färska apelsiner har verkligen gjort sitt jobb.

Vi provar den utan något att äta till – men vi känner att Santa Teresa Rhum Orange skulle vara perfekt till en kraftig choklad-dessert! Den hamnar helt klart på vår shoppinglista!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

1 recension av Santa Teresa Rhum Orange

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  Ola Pettersson:
  3 mars, 2015 kl. 21:23
  Jag vill kalla den för Rom-likör .Supergod , tyvärr är den slutsåld ofta på systembolaget.

  —–
  Anders:
  1 januari, 2015 kl. 02:14
  Jag har jobbat 2 år alldeles i närheten av Hacienda Santa Teresa och varit där några gånger. Alla deras produkter rankas högt i Venezuela. Bäst är förstås deras 1796-rom, som enligt min mening är fantastisk. Förutom ovan recenserade apelsin-rom har de även en romlikör, eller vad man nu vill kalla det, smaksatt med kaffe. De har även en del mycket exklusiva utgåvor som förmodligen är svåra att hitta. Man kan besöka haciendan, som är stor, och få förevisat egendomen, delar av produktionen, lagringen samt provsmaka deras romsorter. Haciendan är en trevlig oas i ett Venezuela som annars tyvärr är präglat av politisk oro, skenande inflation och våldsam brottslighet. Befolkningen är dock supertrevlig.

  —–
  RomRom:
  1 januari, 2015 kl. 14:16
  Hej Anders! Kul att höra om din närhet till Santa Teresa! Vi håller med om det är mycket bra rom – och 1796 är en kanonrom!

  Vi har provat kaffelikören också – vi valde att inte klassa den som en rom, så vi betygsatte den inte. Men vi gillade den mycket starkt! Här är vår korta sammanfattning kring den.

  Markus Andersson:
  16 april, 2014 kl. 18:46
  Låter väldigt spännande!

  —–
  JC:
  12 januari, 2013 kl. 10:03
  Jag provade den hemma hos några vänner för några år sen – den var grymt smarrig!

  —–
  PO Kronberg:
  4 januari, 2013 kl. 19:56
  Kul – måste provas! / PO

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.