Rum Company Old Panama

654 kr

  • Ursprung: Panama
  • Lagringstid: 5-9 år
  • Färg: Mahogny
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 42%

Betyg: 82 av 100

Gamla betygsskalan: 8 av 10
Kategori:

Beskrivning

Rum Company Old Panama är en härligt komplex rom. Trots den ganska unga åldern på rommen, så händer det massor i arom och smak – och det hela är imponerande väl balanserat!

Rum Company Old Panama kommer paketerad i Rum Company:s vanliga fyrkantiga flaska – som vi tycker är fin. (Vi fortsätter att gnälla lite på etiketten som inte är någon favorit alls.) Men flaskan i sig ger en väldigt tydlig bild av färgen på rommen, vilket i Old Panamas fall visar en ovanligt mörk och kraftig bronsfärg.

rum-company-old-panama-photo-01

Aromen är sedan precis vad man vill ha från en Panama-rom; den är komplex och lite kryddig, men ändå med ett löfte om sötma! Sötman är mer av honungskaraktär än typisk rom-vanilj, vilket är ett kul avbrott.

Rum Company Old Panama har sen en smak som kan ta lite tid att komma in i. Det händer nämligen väldigt mycket. På ett bra sätt! Det är massor med olika nyanser av sötma – det är nötter, honung, knäck och vanilj. Men bakom all sötma så ligger en fräsch fruktighet som tillsammans med ett ordentligt “sting” gör att Old Panama inte blir oljig och sliskig.

Tycker du vid första smakningen att Rum Company Old Panama är lite “mycket”, så låt den vila i glaset i några minuter. Då lugnar den sig lite och alla fina nöt- och honungsdrag smyga fram istället. För tro oss – när du har lärt känna Old Panama ordentligt, så finns det nog en ordentlig chans att det blir din nya favorit!
Rum Company Old Panama vann guld på German Rum Festival 2013 i kategorin “5-9 år”. Det är ju väldigt tuff konkurrens i den ålderskategorin, så det är inget dåligt pris att vinna alls. Vi misstänker att den hade ett litet försprång till att vinna tack vare dess tyska kopplingar. Men vi tycker inte alls att det är orättvist alls att Rum Company Old Panama tar hem priser! Det är en mycket välarbetad rom som med sin höga komplexitet lockar till många återbesök!

rum-company-old-panama-photo-02

rum-company-old-panama-photo-03

rum-company-old-panama-photo-04

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rum Company Old Panama”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.