Rum Company Aficionado

723 kr

  • Ursprung: Karibien
  • Lagringstid: en blend på 3 till 25 år
  • Färg: Brun
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 75 av 100

Gamla betygsskalan: 7 av 10
Kategori:

Beskrivning

När vi börjar prata om Rum Company Aficionado, så vore det väl tjänstefel att inte börja med “Aficionado”? Det är tydligen: “a person who is very knowledgeable and enthusiastic about an activity, subject, or pastime”. I Rum Company Aficionados fall så handlar det om cigarrer. Den är speciellt framtagen för att passa till cigarrer. Nu kanske vi då borde skaffa fram cigarrer och verkligen testa. Men vi har inte börjat röka ännu, och det verkar onödigt att börja nu.

rum-company-aficionado-photo02-2015

Men för alla er icke-rökare så har vi ett trevligt tips: Drick den tillsammans med en ale (eller liknande) med mycket beska! Det tycker vi fungerade riktigt trevligt tillsammans med Aficionado.

Rum Company Aficionado kommer i en 50 centiliters flaska, men i samma kantiga form som andra rom från Rum Company. Den lilla flaskan är charmig, och storleken för direkt tankarna till Unhiq XO. Men där slutar likheterna.

Den lilla fyrkantiga flaskan, tillsammans med den mycket bruna färgen gör att det nästan inte känns som rom, utan mer en bitter. Och i smaken så stämmer det faktiskt delvis.

Aromen har kraftiga drag av melass, med lite bakomliggande sötma. Det är när man kommer till smaken som det verkligen händer mycket i Rum Company Aficionado.

Smaken är väldigt kraftfull och det händer ganska mycket på samma gång. Men när munnen har fått vänja sig lite, så är det kaffedrag eller snarare mockadrag som är det mest utmärkande. Det ger en karaktär som lutar mer åt det bittra hållet. Då menar vi inte “bitter” som i “sur”, utan “bitter” som i… “bitter-karaktär”. Typ.

Andra gången vi smakar Rum Company Aficionado så är det som avec efter en kryddstark middag. Då gör den sig bra. Tillsammans med en bit mörk choklad så dämpas bitterheten i smaken något, vilket lyfter fram massa andra goda smaker.

rum-company-aficionado-photo01-2015rum-company-aficionado-photo04-2015rum-company-aficionado-photo03-2015

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rum Company Aficionado”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.