Ron Millonario 10 Aniversario Reserva

387 kr

  • Ursprung: Peru
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 6-10 år?
  • Färg: Orange koppar
  • Typ: Allsidig, avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 84 av 100

Beskrivning

Ron Millonario är förhållande välkänd i Sverige genom sin XO och sin Solera 15, men lite mindre känd är Ron Millonario 10 Aniversario Reserva som släpptes för nåt år sen. Namnet är lite lurigt, för det är inte en 10-årig rom, utan den släpptes för att fira 10-årsjubileet av Ron Millonario.

Vi hade provat den mindre formellt tidigare, men när den dök upp i våra 25 Rums 2019, så passar vi på att få upp den i listan. I samband med vår research av Ron Millonario 10 Aniversario Reserva så såg vi att den finns hos Rombo.dk för “billiga” 387 kronor, vilket gjorde det väldigt svårt att veta vad för typ av rom vi ska betygsätta den som. Men efter att provat, så väljer vi att lägga den i kategorin “allsidig” – och som en mycket prisvärd avec.

Åldern och bakgrunden på rom från Ron Millonario är inte det viktiga, så vi hoppar över de mesta detaljerna. Kort sammanfattat så är den en blend av yngre rom som lagrats på bourbonfat, och lite äldre rom (upp till 10 år) som har lagrats på sherryfat.

Vi hade faktiskt förväntat oss en enormt hög sötma i Ron Millonario 10 Aniversario Reserva, men den är lite krispigare än förväntat. Aromen har pigga toner av pomerans, peppar, fat och lite vanilj. Mindre vanilj än väntat faktiskt.

Smaken är söt, men mer av apelsin, torkad frukt och bränt socker. Det finns toner av honung också – och igen så är det överraskande lite vanilj.

För runt 390 kronor (i skrivande stund på Rombo.dk) blir Ron Millonario 10 Aniversario Reserva en mycket prisvärd och lättköpt rom – och den är mycket bättre än förväntat!

Ron Millonario 10 Aniversario Reserva ingick i 25 Rums 2019.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Millonario 10 Aniversario Reserva”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.