Ron Millonario XO

842 kr

 • Ursprung: Peru
 • Lagringstid: upp till 20 år
 • Färg: Fin bronsfärg
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 8 av 10

Kategori:

Beskrivning

Vi hade skyhöga förväntningar på Ron Millonario XO Reserva Especial, eftersom vi charmats av Ron Millonarios 15-åriga.

Så vi börjar systematiskt med utsidan! Den breda kraftfulla flaskan kommer i en lite billig kartong, vilket känns lite onödigt. Men när kartongen är bortplockat har man en kantig och mycket speciell flaska! Den är massiv, och är faktiskt lite svår att hälla från! Vi är lite besvikna på korken också som är lätt och plastig när förväntningarna var att det skulle vara lite mer massiv för att matcha flaskan!

Aromen är väldigt blommig och frisk! På avstånd har Millonario XO tydliga drag av citrus, men ju närmare man kommer den desto med läder kommer in. Läder kan ju låta extremt tråkigt, men det är alls dåligt – och det ger Millonario XO lite mer mognad.

Smaken sen då? Millonario XO är söt. Väldigt söt. Sötman är mer än klassisk vanilj, utan är snarare åt nougat och sirap! I eftersmaken kommer det in lite mer kryddighet, men även den söt. Väldigt söt.

Hur sammanfattar vi det här? Rom från peru fortsätter att imponera på oss. Vid betygsättningen av Ron Millonario XO Reserva Especial är vi ganska överens, men diskussionen går om det ska bli en stark åtta eller en svag nia. Om du ska dricka en rom rent utan att äta dessert till den så är Millonario XO en stark åtta för oss. Men om man tänker sig den tillsammans med en sök chokladig dessert, eller några bitar 50% choklad så är den en nia.

Millonario XO är extremt lättdrucken och “kommersiell” – alla kommer att gilla den! Men om du gillar lite mer karaktärsrik rom så är den inget för dig. Den är lite av konkurrent till rom som Pyrat XO – en söt, fruktig och feminin rom.

Det kan hända att Millonario XO egentligen förtjänar en 9:a på vår gamla betygsskala – men vi hoppas återkomma med en ny provning inom en snar framtid.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Ron Millonario XO

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  Degen
  Stötte på denna på öl å Whiskeymässan i Göteborg i lördags, och oj vilken fantastiskt god rom, som var relativt söt som många nämnt nedan, men oj, en ny utmanare till Diplomaticon.
  9.5/10

  RomRom – Som svar till Magnus.
  Hej Magnus! Kul att höra en helt annan åsikt om Millonario XO!
  Ett forum är faktiskt på gång – även om det går långsamt! Vi siktar på att köra igång en test-period inom någon månad!

  Magnus
  Ett av flera felköp! Fy fader vilken äcklig och artificiell pomeranssmak. Det finns ingen som helst balans i denna rom. Mer som en Apelsinlikör med inslag av läder och cederträ. Det finns ingen möjlighet att ni kan öppna en liten forumdel eller ska vi hålla oss till Facebook månne?

  Tom
  Inte alls samma klass som den 15 åriga. Jag tyckte det var en söt o intetsägande rom.
  En stor besvikelse !

  RomRom – Som svar till Daniel.
  Ja, helt klart – vi ska försöka beställa in en flaska så att vi kan göra ett återbesök på Millonario XO.

  Daniel
  Dags för en uppdatering med 100-gradig skala

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.