Pusser’s Blue Label Navy Strength

489 kr

  • Ursprung: Karibien (Trinidad, Guyana och Brittiska Jungfruöarna)
  • Råvara: Melass
  • Färg: Djup koppar
  • Typ av rom: Drinkrom får vi nog säga
  • Alkoholhalt: 54,5%

Betyg: 58 av 100

Kategori:

Beskrivning

Pusser’s Blue Label Navy Strength är brittisk rom personifierad och tagen till sin spets. Så egentligen kan vi säga redan innan provningen – att om du ska ha en monster-brittisk rom så är det den här. Och man måste ju lägga till att om du vill ha mycket bang-for-your-bucks så är det här ett bra alternativ. Du får en “klassig rom” på över 54% för bara 489 kr på Systembolaget!

Pusser’s historia – i Brittiska flottan, i England och i spritvärlden – är lång och kul. Typen ”Navy Rum” har sitt ursprung från att det var flottan som ägde särskilda destillerier i Västindien där de gjorde sin egen rom. Denna rom destillerades på pannor av trä vilket ger en helt unik karaktär som skiljer sig markant från rom som destilleras på kopparpanna eller i kolonnpanna.
Namnet “Pusser’s” har sitt ursprung i slang för “purser” – den person som hade ansvar för att dela ut sjömannens ranson av rom.

Vi slänger in en lite rolig länk som Pusser’s är väldigt nöjda över. Den visar också vilken stark ställning rom fortfarande har i den brittiska flottan!

Jo, vi får ganska ofta frågor om vad “Navy Strength” betyder – så vi lägger in svar på det här också. Traditionell “Navy Strength” är på 57%, och det är den styrka som den brittiska flottan krävde att rom skulle vara för att få förvaras på skeppen. Det beror på att om rommen på 57% skulle läcka ut på båten, så går det fortfarande att tända krutet till kanonerna.

Till det yttre är Pusser’s Blue Label Navy Strength som den ska – den är väldigt brittisk. Och maritim. Och inte så snygg – som brittiskt och maritimt sällan är.

Aromen är karismatisk och domineras totalt av jäst frukt. Så i början kan den tendera att lukta lite instängt.

Smaken har såklart en väldigt kick – med 54,5% kan man inte förvänta sig något annat. Det är en tung fruktig karaktär som värmer riktigt ordentligt. När man dricker den rent så sätter den sig ordentligt i bröstet, vilket gör att den kräver rätt “situation”. Vad menar vi med det? Jo, att Pusser’s Blue Label Navy Strength inte hör hemma efter en god middag, utan snarare efter en tuff dag på sjön?

Pusser’s Blue Label Navy Strength är en viktig rom, och vi får säga att det är ett litet köptips om du vill ha en rom ur den brittiska skolan i ditt barskåp. Men att dricka den rent rekommenderar vi inte alls.

pussers-blue-label-navy-strength-photo01

pussers-blue-label-navy-strength-photo03

Pusser’s Blue Label

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Pusser’s Blue Label Navy Strength”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.