Pusser’s Gunpowder Proof

357 kr

  • Ursprung: Guyana
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: Okänt
  • Färg: Orange koppar
  • Typ: Navy strength, allsidig
  • Alkoholhalt: 54,5%

Betyg: 79 av 100

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Pusser’s Gunpowder Proof är en rom som du antingen kommer att tycka är häftig – eller alldeles för trubbig.

Till att börja med så måste vi säga att vi gillar att Pusser’s jobbar in namnet “Gunpowder proof” istället för Navy Strength. Det ger upphov till mycket mer spännande diskussioner – tror vi i alla fall.

Pusser’s Gunpowder Proof är representant för Guyana i 25 Rums 2019. Det känns både bra och lite tråkigt. Det tråkiga är att det finns så mycket annat annan rom som bättre representerar den moderna Guyana-rommen. Pusser’s rom har tidigare ofta bestått av en blend med rom från Guyana, Trinidad och Barbados. Men nu verkar de gå över till rom som bara är från Guyana. (Tidigare i år släppte de sin uppdaterade 15-åriga rom.)

Pusser’s Gunpowder Proof har en väldigt vacker ton i glaset, med inslag av orange. Aromen är pepprig med lätta drag av vanilj. Pepparn och vaniljen hänger kvar i smaken, men kompletteras upp av bränt socker och fat.

Den avslutar i en lagom kraftig kick, men det kommer igenom lite väl mycket beska toner i eftersmaken. Det drar mot pomeransskal.

Men sammanfattat – Pusser’s Gunpowder Proof är en bra rom. Den representerar Pusser’s väldigt väl, men just i 25 Rums så kanske den inte var en så bra representant för Guyana. Vi höjer upp betyget lite på den för att den är så extremt prisvärd – vilket gör den väldigt allsidig.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Pusser’s Gunpowder Proof”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.