Pusser’s 15 Year Old Navy Rum New Blend (2018)

864 kr

  • Ursprung: Guyana
  • Destilleri: DDL
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 15 år
  • Årgång: 2003
  • Färg: Mörk koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 76 av 100

Kategori:

Beskrivning

Pusser’s gjorde en nylansering av sin 15-åriga rom under 2018. Den stora skillnaden är att Pusser’s 15 Year Old Navy Rum nu kommer uteslutande från Guyana. Den förra versionen var en blend med rom från Trinidad.

De har inte satt någon årgång på rommen, men enligt Pusser’s så är den rommen en blend av rom som har destillerats 2003. Och som namnet avslöjar så har den sen lagrats i 15 år, fram till 2018. Om Pusser’s 15 Year Old Navy Rum kommer att ändras från år till år vet vi inte, men med tanke på att de inte har satt årtal på flaskan så tror vi att de har tänkt sig att ha en återkommande profil från år till år.

Till den nya flaskan. En kraftig och tungt solid flaska, men som har lite märkliga proportioner. Vi följer mycket av det som Pusser’s kommunicerar ut, och design känns inte som deras starka sida.

Pusser’s 15 Year Old Navy Rum har en mycket kraftig arom, som sprider sig direkt i glaset. Vi tycker att den domineras av melass, tobak, bränt socker – och efter en stunds vila så kommer det fram fruktiga toner. Den känns som en typisk “Navy rum”, men med en modern touch!

Över till smaken. Den har en ganska begränsad sötma, med inslag av choklad, peppar och lätt brända toner. Den börjar trevligt – men sen smyger det in en kaffeton, som landar i en överdrivet bitter ton.

Det är en ny snygg navy-rom, men den faller oss helt enkelt inte i smaken. Vi skulle vilja gilla Pusser’s 15 Year Old Navy Rum, men den är en besvikelse. Vi hade tänkt att sätta ett lite lägre betyg, men sen testar vi den med en munfull med 60-procentig choklad – och det var en riktigt bra kombination! Så vi landar på en 76:a – med betoning på att den är till för dig som gillar eller vill prova Navy-stil på rom.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Pusser’s 15 Year Old Navy Rum New Blend (2018)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.