ExcellenceRhum Jamaica / Hampden LROK 16 years

1 151 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Hampden
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 16 år
  • Årgång: 2000-2016
  • Färg: Guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 54,6%

Betyg: 72 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi provar ExcellenceRhum Jamaica / Hampden LROK 16 years (2010) sist i ExcellenceRhums 2017-kollektion. Efter de andra tre mycket lyckade buteljeringarna så var förväntningarna höga – men vi var också förberedda på lite av en käftsmäll när det var dags för rom från jamaicanska Hampden-destilleriet.

Det kräver lite tolkning, men om vi förstår märkningen rätt så har ExcellenceRhum Jamaica lagrats 20% av tiden i Jamaica, och 80% i “Europa”, vilket vi gissar är någonstans i Frankrike. (Vilken känns som en bra lösning för just rom från Hampden, så att lagringen blir lite lugnare och mer kontrollerad.)

I glaset så har ExcellenceRhum Jamaica / Hampden LROK 16 en mycket fin gyllene ton – och den sprider en pigg och tydlig arom direkt i glaset. När den har fått landa i glaset så är det en överraskande vänlig arom (utifrån förutsättningar)!

Övergången till smaken är sen lite stormig. Smaken är inte så pigg som vi hade förväntat oss – och den får mycket torra och bittra toner. Vi känner mycket bananskal i den och upplever helt enkelt inte att den landar så bra. Den är ganska snäll, men når inte upp riktigt till den nivå som vi tycker man förvänta sig av en den. Eftersmaken är kraftfull, men ger även den lite för mycket drag i kinderna.

Sammanfattat så tycker vi att ExcellenceRhum Jamaica / Hampden LROK 16 är en helt okej rom – men den lever inte riktigt upp till förväntningarna. Vi märker dock att den växer med tiden under provningen, men det tar tid.

ExcellenceRhum Jamaica / Hampden LROK 16 kommer i en mycket begränsad upplaga på 195 flaskor. Den kostar en bit över 1000 kronor på ExcellenceRhum.com, men då får du en välproducerad mycket Hampden/Jamaica-typisk rom att bjuda romnördar på!

Vi tror inte att ExcellenceRhums (första) serie kommer att bli några samlarobjekt, utan de bör köpas för att avnjutas! Hela kollektionen från ExcellenceRhum är helt rätt i tiden – med mycket fokus på tydlighet och ursprung. Att det sen är ett urval av mycket karaktärsrik rom i Cask Strength gör dem till en ännu bättre serie rom.
Vi vill ge extra beröm för den mycket tydliga beskrivningen av rommen som ExcellenceRhum har på sina flaskor. Det är verkligen framtiden för premium-rom! Här är ett exempel på hur de ser ut:

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”ExcellenceRhum Jamaica / Hampden LROK 16 years”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.